Video: Kale en Kokkie smullen van assist-kunstenaar Kudus

Kokkie is met een welverdiende vakantie, dus deze aflevering zal Kale de wedstrijd tegen Cambuur analyseren. Ajax speelde erg goed, maar er was een speler die er echt bovenuit stak: Mohammed Kudus

Ajax verkleint achterstand op Feyenoord en staat nu derde na winst in Leeuwarden. Door doelpunten van Steven Berghuis (twee), Brian Brobbey (twee) en Dusan Tadic werd het 0-5. Berghuis en Brobbey scoorden voor het eerst sinds 23 oktober tegen RKC Waalwijk. Door de simpele overwinning was er gisteren ook ruimte voor een debutant. Na 73 minuten liet Heitinga in 2006 geboren Jorrel Hato invallen. Hato is nu 16 jaar en 335 dagen oud en daarmee, na Ryan Gravenberch en Clarence Seedorf, de jongste Ajax-debutant ooit. Kale vindt het prachtig om te zien dat ook de jonkies nu de kans krijgen. Ondanks dat de Ajax-spelers weer aan het lachen waren en dat de Amsterdammers aan het klimmen zijn op de ranglijst moeten we wel realistisch blijven, volgens Kale. “De echte test komt aanstaande donderdag tegen Twente”, zegt hij. De Amsterdammers gaan in de achtste finales op bezoek in Enschede om te spelen tegen FC Twente.

Related posts