Live Excelsior – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Na een paar bewogen dagen moet Ajax gewoon weer aan de bak en doet dat met een uitwedstrijd tegen Excelsior. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Excelsior – Ajax staat voor de 22ste keer op het programma. Ajax pakte daarin zestien keer de drie punten en de laatste editie in 2018 eindigde in 1-7. Van de Beek (2x), Schöne, Dolberg, Ziyech en Neres wisten toen te scoren terwijl Schouten in eigen doel schoot. Dit seizoen won Ajax de thuiswedstrijd ook met 7-1. De treffers kwamen op naam van Jorge Sánchez, Steven Berghuis, Brian Brobbey (2x), Dusan Tadic, Steven Bergwijn en Mohammed Kudus.

Oostrom aangesteld als arbiter
Ingmar Oostrom is door de KNVB aangesteld als de scheidsrechter voor deze wedstrijd. Oostrom wordt zondag bijgestaan door assistenten Bas van Dongen en Patrick Inia. Marc Nagtegaal is de vierde official en Jochem Kamphuis is de VAR van dienst.

Heitinga interim-trainer
John Heitinga zit zondag op de bank als interim-trainer. De oud-verdediger leidde vrijdag al de uitlooptraining van het eerste elftal, nadat Alfred Schreuder donderdag na het duel met FC Volendam (1-1) werd ontslagen. De 39-jarige Heitinga had dit seizoen Jong Ajax onder zijn hoede. Die functie wordt vrijdagavond overgenomen door Michel Kreek. Het is nog niet duidelijk hoe lang Heitinga interim-trainer van Ajax blijft.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts