Ajax schuift John Heitinga naar voren na ontslag Schreuder

John Heitinga is de man die Ajax 1 voorlopig zal moeten leiden, zo meldt De Telegraaf in de nacht na het ontslag van Alfred Schreuder . Heitinga wordt overgeheveld vanuit Jong Ajax en zal vrijdag al de training leiden van het eerste elftal. Dat doet hijr vermoedelijk samen met Michael Reiziger, die al als assistent van Schreuder aan Ajax 1 was verbonden. Heitinga bouwt al sinds 2016 in diverse rollen aan zijn trainersloopbaan bij Ajax.

Heitinga neemt per direct de leiding over de technische staf van Ajax 1. De huidig coach van Jong Ajax – een rol die hij sinds de zomer van 2021 vertolkt – wil zijn huidige elftal het liefst niet middenin het seizoen verlaten, maar beseft volgens het dagblad dat er een ‘klemmend beroep’ op zijn diensten wordt gedaan en dat de promotie naar het eerste nauwelijks te weigeren is. Ajax was hoe dan ook al van plan om Heitinga bij de staf van de A-selectie te halen, zo meldde het Algemeen Dagblad donderdagmiddag. Aanvankelijk was Heitinga in beeld om een extra assistent voor Schreuder te worden.

Na het ontslag van laatstgenoemde zal Heitinga voorlopig de lijnen uit moeten zetten in Amsterdam. Hoe lang dat zo blijft, is afhankelijk van het succes van Ajax in zijn zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach. René Meulensteen werd eveneens gevraagd om Schreuder te gaan assisteren, maar mag niet weg van de Australische voetbalbond. Meulensteen vertolkt een belangrijke rol als assistent-bondscoach van Graham Arnold.

Related posts