Live De Klassieker: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt zondag om 14:30 uur de Klassieker. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Feyenoord – Ajax staat voor de 65ste keer op het programma. Ajax wist 24 keer de zege te pakken en de thuisploeg deed dat 19 keer. In het seizoen 2019/2020 werd de Klassieker niet gespeeld vanwege corona. Vorig seizoen won Ajax met 0-2 door een treffer van Tadic en een eigen doelpunt van Senesi.

Gözübüyük aangesteld als arbiter
Serdar Gözübüyük heeft zondag de leiding over deze wedstrijd. Joost van Zuilen en Johan Balder assisteren hem langs de zijlijn. Rob Dieperink is de vierde official. Het videoarbitrageteam in het ARAG KNVB Replay Center bestaat uit Pol van Boekel (VAR) en Charles Schaap (AVAR).

Schreuder vol vertrouwen: ‘Lef tonen’

Voor Alfred Schreuder zal de Klassieker cruciaal zijn want mocht Ajax verliezen dan zou dat een einde kunnen betekenen voor Schreuder als trainer van Ajax. Toch heeft de oefenmeester er alle vertrouwen in dat zijn team een goed resultaat zal gaan halen in Rotterdam.

‘Lef tonen, zijn voor mij de toverwoorden. Dit elftal moet ook in een grote uitwedstrijd met bravoure spelen. Na de winterstop is er ondanks alle ziektegevallen een goede drive. Als we bij NEC met 1-3 of 1-4 hadden gewonnen, zoals had gemoeten, dan had de wereld er al heel anders uitgezien. Tegen FC Twente was het eerste kwartier gewoon heel slecht. Als we tegen Feyenoord de energie kunnen leveren die ik afgelopen weken heb gezien, dan kunnen we een heel goede partij spelen. Daar ben ik van overtuigd’. Schreuder kan zondag in ieder geval weer beschikken over Steven Berghuis en zal hem ook laten starten in de basis. ‘Hij is natuurlijk ziek geweest en heeft geen minuten gemaakt tegen Twente, dus daar hebben we over gesproken. Ook over de wedstrijd tegen Feyenoord. Dat zijn belangrijke gesprekken. Hij voelt zich goed en heeft een goede trainingsweek achter de rug’.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow, Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman, Wieffer, Szymanski, Kökçü, Jahanbakhsh, Danilo, Paixão.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Geronimo Rulli, Jorge Sánchez, Edson Álvarez, Jurrien Timber, Calvin Bassey, Kenneth Taylor, Davy Klaassen, Steven Berghuis, Francisco Conceição, Brian Brobbey, Dusan Tadic.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts