Ajax hoopt Berghuis, Bergwijn, Kudus en Timber op tijd fit te hebben voor duel tegen Twente

Ajax lijkt zaterdag tegen FC Twente weer te kunnen beschikken over een groot aantal basisspelers. Tegen NEC en FC Den Bosch moest er flink gepuzzeld worden aan de opstelling, maar Alfred Schreuder ziet de ziekenboeg langzaam leegstromen. Onder meer Steven Berghuis (foto), Steven Bergwijn en Jurriën Timber hebben vanochtend deelgenomen aan de afsluitende trainingssessie in de Johan Cruijff ArenA. Ook Mohammed Kudus en Youri Regeer waren weer terug op de training.

Edson Álvarez en Brian Brobbey ontbraken nog wel. Laatstgenoemde kampt met een schouderblessure en ontbrak vrijdag op de training.  De laatste keer dat Ajax een competitiewedstrijd in winst wist te winnen is al even geleden. De laatste drie wedstrijden van het vorige kalenderjaar leverden namelijk ook geen driepunter op. Deze eeuw zette de landskampioen slechts één keer een langere reeks neer zonder overwinning in de Eredivisie. In september en oktober 2011 bleef de ploeg namelijk vijf wedstrijden zonder zege.

Met Twente treft Ajax een tegenstander waarvan vijftien keer werd gewonnen in de laatste twintig thuiswedstrijden. Afgelopen seizoen werd het liefst 5-0 in de Johan Cruijff ArenA. Gerónimo Rulli moet er voor zorgen dat ditmaal opnieuw het doel schoon wordt gehouden. De Argentijn verdedigt net als tegen Den Bosch het doel. De laatste keer dat Ajax een clean sheet noteerde in de Eredivisie was in september tegen Heerenveen. De negen daaropvolgende wedstrijden leverden minimaal één tegentreffer op.

FC Twente lijkt op volle oorlogssterkte naar Amsterdam te kunnen afreizen. Ook sterspeler Ramiz Zerrouki lijkt op tijd fit te zijn voor de kraker tegen Ajax. FC Twente staat momenteel slechts één punt achter Ajax en kan bij een overwinning zelfs over Ajax heen. Zerrouki ontbrak dinsdag voor de TOTO KNVB Beker nog in de selectie van FC Twente. Ook Michel Vlap en Luca Everink waren ziek en zaten niet bij de selectie. Ondanks de vele afwezigen won FC Twente wel in het bekertoernooi. Twente was met 3-1 te sterk voor Telstar.

Related posts