Live NEC – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax begint zondag de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd tegen NEC. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
NEC – Ajax staat voor de 41ste keer op het programma en 28 keer gingen de drie punten mee naar Amsterdam. Vorig seizoen behaalde Ajax een benauwde overwinning door een late treffer van Brobbey. NEC vinden we momenteel terug op een negende plaats met zeventien punten uit zestien wedstrijden. Ajax staat tweede en heeft dertig punten uit veertien wedstrijden.

Van Boekel aangesteld als arbiter
De KNVB heeft Pol van Boekel aangesteld als scheidsrechter voor deze wedstrijd. Van Boekel zal worden ondersteund door assistent-scheidsrechters Mario Diks en Stefan de Groot, terwijl Stan Teuben de vierde official is. Ingmar Oostrom is tijdens de wedstrijd de VAR en hij krijgt hulp van Richard Brondijk.

Berghuis en Taylor twijfelgevallen
Ajax begint zondag zonder Steven Berghuis aan de uitwedstrijd tegen NEC. De international ligt al vier dagen ziek op bed. ‘Dus dat wordt lastig. Heel misschien is hij een kwartier of 20 minuten inzetbaar. Dat moeten we even bekijken. Kenneth Taylor was afgelopen week ook ziek. Maar hij heeft weer getraind. Dus ook dat moeten we even afwachten’, aldus Schreuder. Voor de trainer is het zodoende puzzelen richting zondag, terwijl hij andere plannen voor ogen had. ‘Je hebt een bepaald team voor ogen, maar dan zijn er wat zieken en dan moet je toch weer gaan wijzigen.’

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts