Ajax verscheurt contract van Magallán die op weg is naar Elche

Ajax heeft het contract van Lisandro Magallán na wederzijdse goedkeuring ontbonden, zo meldt de club via de officiële website. AS meldde donderdagochtend al dat de 29-jarige Argentijn dicht bij een overgang naar Elche CF. Het contract van Magallán bij Ajax liep komende zomer af, waardoor Ajax middels een winters vertrek van de mandekker nog wat kosten kan besparen.

Magallán meldt zich naar verluidt in de komende dagen bij Elche. Vervolgens maakt hij het seizoen af bij de nummer twintig van LaLiga. Elche staat overigens vrij kansloos op de laatste plek, met acht punten achterstand op Cádiz en Sevilla. Op Celta de Vigo, dat net boven de degradatiestreep staat, heeft Elche maar liefst negen punten achterstand.

Voor Ajax betekent het definitieve vertrek van Magallán het einde van een uiterst pijnlijk dienstverband. De rechtsbenige verdediger werd in de winter van 2019 voor maar liefst negen miljoen euro overgenomen van Boca Juniors en tekende destijds een zeer lucratief contract. Uiteindelijk kwam Magallán slechts 192 officiële speelminuten in actie voor Ajax, verdeeld over negen optredens. Omgerekend kostte de transfersom van de Argentijn de club zo’n 46.000 euro per gespeelde minuut. Tussendoor speelde hij op huurbasis voor Deportivo Alavés, RSC Anderlecht en Crotone. Onder Alfred Schreuder kwam Magallán dit seizoen tweemaal in actie, in de uitwedstrijden bij Fortuna Sittard (2-3 winst) en FC Utrecht (0-2 winst).

Related posts