‘Ajax gaat doelman Gerónimo Rulli als eerste winteraanwinst nog deze week verwelkomen’

Gerónimo Rulli wordt hoe dan ook de nieuwe doelman van Ajax, zo weet De Telegraaf deze ochtend te melden. Ajax zag deze week een eerste bod geweigerd worden door Villarreal, maar gaat spoedig tot een akkoord komen met de huidige nummer zeven van LaLiga. Alle partijen zijn hoopvol gestemd over een akkoord, waardoor de transfer nog deze week zijn beslag gaat krijgen. Rulli wordt gezien als nieuwe eerste keus onder de lat.

De Telegraaf verwacht dat Villarreal het tweede bod van Ajax deze week accepteert. Als hij vervolgens ook de medische keuring doorstaat, ligt er een meerjarig contract voor de Argentijn klaar. Het is echter niet waarschijnlijk dat Rulli komend weekend in de competitiewedstrijd tegen NEC al kan debuteren. De woensdag erop (11 jnauari) speelt Ajax voor de KNVB-Beker in en tegen Den Bosch, waarna op zaterdag 14 januari een thuisduel met FC Twente wacht.

Rulli werd door Villarreal in 2020 voor vijf miljoen euro overgenomen van Real Sociedad. Tot dusver speelde hij 80 wedstrijden voor de Spaanse club, waarin hij 34 keer de nul hield. De Argentijn, die vier interlands achter zijn naam heeft staan, zou zelf ook graag de overstap naar Amsterdam maken. Zijn contract bij Villarreal loopt nog door tot medio 2024.

Rulli, die tijdens het WK Emiliano Martínez voor zich moest dulden, staat al een tijdje hoog op het wensenlijstje van Ajax. Ook Andries Noppert behoorde tot de mogelijke nieuwe doelmannen van Ajax, maar de goalie van sc Heerenveen zou pas in beeld komen als de overige targets om welke reden dan ook onhaalbaar zouden blijken. Ook David Raya (Brentford FC) stond hoger op de lijst dan Noppert.

Ondanks dat Rulli geen minuut speelde voor zijn land Argentinië op het WK in Qatar, ligt hij goed in de markt. Er waren meerdere clubs die de dertigjarige sluitpost over wilden nemen, wist Relevo al te melden. Volgens de Spaanse sportkrant is Ajax al een enkele weken in contact met el Submarino Amarillo en werd begin deze week een eerste bod afgewezen. Hoe hoog dat was is niet bekendgemaakt, maar het was voor de Spanjaarden ontoereikend. Villarreal is echter voornemens om tot een akkoord te komen. De Telegraaf verzekert dat de deal nog deze week beklonken wordt.

Schreuder kiest bij Ajax dit seizoen voor Remco Pasveer (39) als eerste doelman, met Maarten Stekelenburg (40) en Jay Gorter (22) als back-up. Dat Ajax een nieuwe doelman zoekt is al langer bekend. Pasveer beleefde vorig jaar een successeizoen, maar maakt deze jaargang geen onomstreden indruk en was tijdens het WK reservedoelman achter Noppert. Gorter kreeg van Schreuder één kans, in de verloren Johan Cruijff Schaal tegen PSV, maar viel hopeloos door de mand en lijkt al uitgespeeld bij Ajax. De kans bestaat dat hij deze winter verhuurd wordt als de deal met Rulli definitief rond is.

Related posts