Contract van Daley Blind bij Ajax ontbonden

Daley Blind en Ajax zijn niet meer aan elkaar verbonden. Eerder was al duidelijk geworden dat de Oranje-international mocht vertrekken uit Amsterdam. De 32-jarige verdediger  had nog een contract tot medio 2023. “We zijn de afgelopen dagen met Daley tot overeenstemming gekomen om het nog lopende contract te beëindigen. Ik hoop dat hij bij een andere club nog een mooi vervolg gaat geven aan de laatste fase van zijn succesvolle voetballoopbaan”, zo zegt Edwin van der Sar. 

Daley speelde 333 wedstrijden voor Ajax, waarin hij 13 doelpunten maakte. Mogelijk gaat de 99-voudig international van Oranje in België aan de slag bij Antwerp, de club van trainer Mark van Bommel en technisch directeur Marc Overmars. Daley Blind raakte dit seizoen bij Ajax onder trainer Alfred Schreuder zijn basisplaats kwijt. Bondscoach Louis van Gaal hield wel vertrouwen in de multifunctionele linksback. Blind had in alle wedstrijden op het WK in Qatar een basisplaats en scoorde tijdens het duel met de Verenigde Staten in de achtste finales (3-1), zo meldt in De Telegraaf.

Related posts