Ajax Vrouwen onderuit tegen FC Twente

De Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag hun eerste competitieduel in de Azerion Vrouwen Eredivisie verloren. In Enschede ging de ploeg van Suzanne Bakker met 3-1 ten onder tegen FC Twente dat met de overwinning ook de koppositie heeft gepakt. Via Giesen kwam de thuisploeg op voorsprong maar vlak voor rust hadden de Ajax Vrouwen op gelijke hoogte kunnen komen. Echter miste Leuchter een toegekende strafschop. De Ajax Vrouwen begonnen vol goede moed aan het tweede bedrijf, maar kregen binnen het kwartier al de 2-0 om de oren. Na de aansluitingstreffer van Leuchter leek het nog spannend te worden maar het was Dhont die in de negentigste minuut de 3-1 wist te scoren.

FC Twente – Ajax Vrouwen 3-1 (1-0)
’20 Giesen 1-0
’59 Dijkstra 2-0
’68 Leuchter 2-1
’90 Dhont 3-1

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop, Noordam, De Sanders, Doorn, Weerden; Spitse, Sabajo (69. Bakker), Pelova; Grant (87. Tromp), Leuchter, Hoekstra

Related posts