‘Braziliaanse aanvaller Vitinho en trio Mexicaanse internationals op de radar bij Ajax’

Volgens Alfred Schreuder zijn versterkingen meer dan welkom deze winterstop en dus circuleren direct allerlei namen waaronder die van de Braziliaanse aanvaller Vitinho en de Maxicaanse centrale verdediger Montes. Als we het Braziliaanse Globo.com mogen geloven heeft Ajax met de Braziliaanse vleugelaanvaller Vitinho al een mogelijke opvolger op het oog voor de waarschijnlijk naar Sevilla terugkerende Ocampos. Vitinho speelt momenteel op huurbasis voor het Braziliaanse Club Athletico Paranaense. De vluegelaanvaller wordt door de Braziliaanse club momenteel gehuurd van Dinamo Kiev, de club die hem eerder nog voor 6 miljoen euro kocht van datzelfde Paranaense. De Brazilianen zijn zeer tevreden over de teruggekeerde zoon en zouden  binnenkort in gesprek willen gaan met Kiev voor een permanente terugkeer. Vitinho heeft echter nog een contract tot juni 2026 in de Oekraïne. Naast Ajax zouden ook andere Europese clubs in de markt zijn voor Vitinho. Daarbij worden Sevilla en Benfica genoemd. In de Braziliaanse competitie speelde de 23-jarige aanvaller dit seizoen 25 wedstrijden, waarin hij twee keer het doel wist te treffen.

César Montes is de centrale verdediger van de Mexicaanse club CF Monterrey en van de nationale ploeg van Mexico. Ajax zal op het aankomende WK in Qatardus  aandachtig toeschouwer zijn bij de wedstrijden van Mexico om de 25-jarige Montes aan het werk te zien, zo weet 90min te melden. Ook hier zijn er meer kapers op de kust. Het Spaanse Espanyol wordt genoemd. Naast Montes houdt Ajax volgens 90min ook twee andere Mexicaanse internationals tijdens het WK in de gaten; rechtervleugelverdediger Kevin Álvarez(23) en verdedigende middenvelder Luis Chávez(26) in het vizier.

Related posts