Ajax kan ook niet winnen van Vitesse: 2-2

Ajax heeft zich niet gerevancheerd van het verlies tegen PSV. Het leek zelfs te struikelen over Vitesse, maar uiteindelijk deelden beide ploegen de punten. Vitesse was effectief in de omschakeling en boog de vroege 1-0 van Dušan Tadic om in een 1-2 voorsprong. Uiteindelijk zorgde invaller Lucca nog voor een punt maar dat was niet genoeg om de koppositie over te nemen van PSV.

Ajax en Vitesse zouden oorspronkelijk anderhalve week geleden tegen elkaar spelen, maar de Champions League-campagne van Ajax deed de KNVB beslissen om deze wedstrijd te verplaatsen. Ten opzichte van afgelopen zondag tegen PSV gooide Schreuder zijn basisformatie weer flink door elkaar. Edson Alvarez was geschorst en Jorge Sanchez en Brian Brobbey namen plaats op de bank, terwijl Owen Wijndal, Davy Klaassen en Kenneth Taylor aan de aftrap verschenen. Na zes minuten kwam Ajax echter op voorsprong en was het Tadic die de bal achter de bij Ajax opgeleide Daan Reiziger wist te werken. Even leek dat Ajax te bevrijden en kort daarna leek Kudus de 2-0 te scoren maar zijn schot werd gekeerd door de paal. Kort daarvoor had Klaassen ook al de kans en leek het dus opnieuw een moeizame avond te worden. Na een klein half uur wist Vitesse daar dankbaar gebruik van te maken en was het Manhoef die de gelijkmaker scoorde. Klaassen had het slippertje gelijk kunnen rechtzetten, maar miste opnieuw in kansrijke positie. Dit keer nadat Bergwijn de bal had voorgegeven. In één keer was het gefluit en het ’Schreuder, ga naar huis’ weer hoorbaar. Het recept was – met twee ongewijzigde elftallen – in de tweede helft identiek als de eerste en dat leverde Schreuder nogal wat fluitconcerten op. Dat Ajax in de hoek zit waar de klappen vallen, bleek een kwartier voor tijd. Halfbakken ingrijpen van Jurriën Timber opende opnieuw de weg voor Manhoef. Met een goed geplaatst schot liet hij Pasveer kansloos: 1-2. Lorenzo Lucca gaf enkele minuten na zijn invalbeurt op aangeven van Daley Blind het publiek weer hoop op een resultaat door tien minuten voor tijd via de binnenkant van de paal raak te koppen. En met nog twaalf minuten officiële speeltijd en blessuretijd leek een zege, die de herovering van de koppositie zou betekenen, dus alsnog mogelijk. De bevrijdende 3-2 bleef echter uit, zo raakte Brobbey in de blessuretijd nog de paal, waardoor Ajax een rampweek beleeft.

Ajax – Vitesse 2-2 (1-1)
‘6 Tadic 1-0
’25 Manhoef 1-1
’74 Manhoef 1-2
’79 Lucca 2-2

Scheidsrechter: Lindhout
Toeschouwers: 53.089
Gele kaarten: Conceicao (Ajax), Reiziger (Vitesse)

Opstelling Ajax: Remko Pasveer, Devyne Rensch (72′ Jorge Sánchez), Jurrien Timber, Calvin Bassey, Owen Wijndal (59′ Daley Blind); Kenneth Taylor, Steven Berghuis, Davy Klaassen (59′ Francisco Conceição), Steven Bergwijn (78′ Lorenzo Lucca), Mohammed Kudus (59′ Brian Brobbey), Dusan Tadić.

Opstelling Vitesse: Reiziger; Arcus, Flamingo, Cornelisse, Wittek, (75’Ferro), Kozlowski, (90 De Regt), Bero, Vidovic (62′ Hájek), Tronstad, Manhoef, (75’Sankoh), Yapi (75′ Domgjoni)

Related posts