Ajax loot Union Berlin in tussenronde Europa League

Ajax is bij de loting voor de tussenronde in de Europa League gekoppeld aan het Duitse Union Berlin. Tijdens de loting in het Zwitserse Nyon voor  kwam de ploeg van trainer Urs Fischer uit de koker rollen. De eerste wedstrijd wordt gespeeld in de Johan Cruijff ArenA op donderdag 16 februari 2023. Een week later vindt de return plaats in Berlijn. Bij Union, dat momenteel op een mooie 3e plaats staat in de Bundesliga, speelt oud-Ajacied Sheraldo Becker. Daarnaast heeft de club met Danilho Doekhi nog een Nederlander onder contract. Ajax trof Union Berlin nog nooit in officieel verband. In 2020 oefenden Ajax en Union wel en eindigde de wedstrijd in 2-2. Carel Eiting en Jurgen Ekkelenkamp scoorden toen namens Ajax. 

Voordat de knock-outfase van de Europa League van start gaat, vindt er eerst nog een tussenronde plaats. Daarin nemen de acht nummers drie uit de Champions League het op tegen de acht nummers twee uit de poulefase van de Europa League. Omdat clubs uit hetzelfde land elkaar nog niet kunnen treffen in deze ronde, was een ontmoeting tussen Ajax en PSV op voorhand al uitgesloten. PSV treft het Spaanse Sevilla.

Related posts