Ajax onderuit tegen PSV 1-2 (Incl foto’s)

Ajax heeft zondag de topper tegen PSV met 1-2 verloren. PSV heeft daardoor de leiding in de Eredivisie overgenomen van Ajax. De Brabanders hebben twee punten meer dan Ajax, dat nog wel een duel tegoed heeft en midweeks bij een zege op Vitesse de leiding weer kan overnemen.

Ajax begon iets sterker dan PSV, maar een matig schot van Steven Berghuis was de enige schotpoging die te noteren viel. Alfred Schreuder had Daley Blind opnieuw op de bank gezet. Waar tegen Rangers FC op diens positie Owen Wijndal had gespeeld, was de keuze ditmaal gevallen op Devyne Rensch, die Wijndal in Glasgow al had vervangen, nadat die was uitgevallen. De openingsgoal van PSV kwam dan ook volledig uit de lucht vallen. Na een snelle counter leverde Cody Gakpo een goede voorzet af, waarna De Jong Bassey gemakkelijk aftroefde en bij de eerste paal binnenschoot. Een domper voor Ajax en na de achterstand kreeg Ajax kansen via Brobbey en Berghuis, maar PSV stond organisatorisch goed. Na enkele stevige tackles en een harde overtreding van Armando Obispo sloeg de vlam in de pan en was er een massale duw- en trekpartij waarbij flink werd uitgedeeld. Zowel Obispo als Alvarez kregen geel. Kort na rust vergrootte PSV de voorsprong. Een corner van Gakpo werd in eerste instantie afgeslagen, maar Joey Veerman bracht de bal vervolgens opnieuw in. Met enig geluk kwam de bal in het strafschopgebied voor de voeten van Gutierrez, die de 0-2 wist te scoren. Even daarna leek PSV een strafschop te krijgen maar VAR Pol van Boekel riep Makkelie naar de kant en omdat Rensch de bal licht toucheerde ging er een streep door de strafschop. Echter leunde PSV ondertussen op snelle uitbraken, waarbij veelvuldig de lange bal gehanteerd werd. Xavi Simons leek na een goede bal van Sangaré op weg naar de 0-3, maar Rensch stak daar met een ultieme overtreding een stokje voor. Het publiek werd steeds ontevredener en schreeuwde ‘Wij willen Ajax zien’ en ‘Schreuder rot op.’ De geplaagde Ajax-trainer had ondertussen de Italiaan Lorenzo Lucca ingebracht en de pinchhitter verzorgde in de 83e minuut de aansluitingstreffer, maar daar bleef het uiteindelijk ook bij.

Ajax – PSV 1-2 (0-1)

’23 De Jong 0-1
’50 Gutierrez 0-2
’83 Lucca 1-2

Scheidsrechter: Makkelie
Toeschouwers: 54,969
Gele kaarten: Alvarez, Berghuis (Ajax), Obispo, De Jong,Til (PSV)

Opstelling Ajax: Remko Pasveer, Jorge Sánchez, Jurrien Timber, Calvin Bassey, Devyne Rensch, Edsonn Álvarez, Steven Berghuis, Mohammed Kudus (Davy Klaassen 81′), Dusan Tadic (Lorrenzo Lucca 81′),Brian Brobbey, Steven Bergwijn.

Opstelling PSV: Benitez; Mwene, Ramalho, Obispo, Max, (Teze 62′) Gutiérrez, Sangaré, Veerman, (ElGhazi 62′), Simons (Vertessen 81′), De Jong (Til 80′),  Gakpo (Brantwaite88′)

Related posts