Live Rangers FC – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt woensdag de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League en daarin is Rangers FC de tegenstander. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax speelde in de historie zes keer tegen Rangers FC. Daarvan werden er vijf gewonnen en eindigde een wedstrijd in een gelijkspel. Dit seizoen zijn beide ploegen aan elkaar gekoppeld in de groepsfase van de Champions League en de eerste ontmoeting op 7 september wist Ajax met 4-0 te winnen.

1972-1973 Europese Supercup  Glasgow Rangers-Ajax 1-3
1972-1973 Europese Supercup  Ajax-Glasgow Rangers 3-2
1996-1997 Champions League  Glasgow Rangers-Ajax 0-1
1996-1997 Champions League  Glasgow Rangers 4-1
2007-2008 Oefenwedstrijden  Glasgow Rangers-Ajax 1-1
2022-2023 Champions League Ajax – Rangers FC 4-0

Nyberg aangesteld als arbiter
De Zweed Glenn Nyberg is door de UEFA aangesteld als arbiter voor deze wedstrijd. Nyberg zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Mahbod Beigi en Andreas Söderqvist. Joakim Östling is de vierde official en Marco Fritz is de VAR van dienst. Rangers FC – Ajax begint dinsdag om 21:00 uur.

Schreuder heeft Kaplan terug, Brobbey vraagteken
Ajax is vandaag met 23 spelers afgereisd naar Glasgow. De meest opvallende naam in de selectie is Ahmetcan Kaplan. De negentienjarige verdediger werd afgelopen zomer overgenomen van Trabzonspor. Nog voor hij zijn eerste minuten voor Ajax had gemaakt, raakte hij eind september geblesseerd. Kaplan zal echter nog niet in actie komen. ‘Ahmetcan Kaplan is mee maar zal nog niet op de bank plaatsnemen. Die probeert een gedeelte van de training mee te doen. Verder heeft Brian Brobbey lichte klachten maar we kijken dinsdag hoe we ervoor staan, maar als hij fit is kan hij starten’, aldus Schreuder.

Volledige selectie
Maarten Stekelenburg, Jay Gorter, Remko Pasveer, Jurriën Timber, Calvin Bassey, Owen Wijndal, Ahmetcan Kaplan, Devyne Rensch, Daley Blind, Jorge Sánchez, Lisandro Magallán, Edson Álvarez, Davy Klaassen, Kenneth Taylor, Mohammed Kudus, Florian Grillitsch, Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Dusan Tadic, Lucas Ocampos, Lorenzo Lucca, Steven Berghuis, Francisco Conceição

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts