Ajax uitgeschakeld in Champions League na 0-3 verlies tegen Liverpool

Ajax is woensdagavond uitgeschakeld in de Champions League door de wedstrijd tegen Liverpool met 0-3 te verliezen. Het elftal van Alfred Schreuder legde een uitstekend eerste half uur op de mat, had via Steven Berghuis en Dusan Tadic de leiding moeten nemen, maar miste en kreeg de gepeperde rekening gepresenteerd.

Berghuis was na drie minuten het dichtst bij de 1-0. Na een sterke actie van Brobbey kwam de bal bij de linkspoot, die alles goed deed behalve de afronding. Hij schoot op de paal. De gasten uit Engeland wisten even niet waar ze het zoeken moesten en nadat even later Tadic een open kans wist te missen leek Ajax het goede begin te ontglippen. In de loop van de eerste helft ging Liverpool beter spelen, maar grote kansen dwong de verliezend finalist niet af. Zo leek Ajax, ook zonder goals, terug te kunnen gaan kijken op een goede eerste helft, maar in de laatste vijf minuten voor rust ging ineens veel mis. Sánchez werd in de 42e minuut afgetroefd door Jordan Henderson, die met een voorzet Mohamed Salah bereikte. De Egyptenaar wist Pasveer te verslaan. Door die dreun was Ajax het even helemaal kwijt en het werd voor rust nog bijna 0-2. Na een flitsende aanval tikte Núñez de bal voor vrijwel leeg doel op de paal. Binnen zeven minuten in de tweede helft was het alsnog gedaan. Eerst kopte Nuñez binnen uit een corner, wat de volgende klap voor Ajax was. Die klap was het nog niet te boven of de 0-3 lag in het net: Harvey Elliot scoorde met een schot in de korte hoek. Dat Schreuder niet van plan was wéér zo’n afgang als tegen Napoli te beleven, bleek na 63 minuten. Hij wisselde spits Brobbey voor middenvelder Taylor, hetgeen hem op een striemend fluitconcert kwam te staan. Zijn eerdere wissels Mohammed Kudus voor Klaassen en Owen Wijndal voor Blind waren logische één-op-één-vervangingen. Echter was Ajax het helemaal kwijt, stroomde de Johan Cruijff Arena leeg en was het de bevestiging dat het Ajax-in-opbouw de aansluiting met de Europese top al dan niet tijdelijk is verloren. Door de zege van Napoli op Rangers FC mag Ajax in de laatste groepswedstrijd met 4-0 verliezen bij Rangers FC en gaat het alsnog door in de Europa League.

Ajax – Liverpool 0-3 (0-1)
’42 Salah 0-1
’49 Nunez 0-2
’52 Elliott 0-3

Scheidsrechter: Sanchez (Spa)
Toeschouwers: 53,327

Opstelling Ajax: Remko Pasveer, Jorge Sánchez, Jurrien Timber, Calvin Bassey, Daley Blind (58′ Owen Wijndal), Edson Álvarez (85′ Florian Grillitsch), Steven Berghuis (85′ Francisco Conceição), Davy Klaassen (58′ Mohammed Kudus), Steven Bergwijn, Brian Brobbey (63′ Kenneth Taylor), Dusan Tadić.

Opstelling Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, (87′ Tsimikas), Fabinho, (71′ Bajcetic), Henderson, (70’Milner), Salah, Firmino, Nuñez, (63’Jones), Elliot (71′ Carvalho)

 

Related posts