Berghuis helpt Ajax langs RKC Waalwijk

Ajax is tijdens de generale repetitie voor Liverpool als winnaar van het veld gestapt. In het Mandemakers Stadion wonnen de Ajacieden met 1-4 van RKC Waalwijk maar gemakkelijk ging het niet. Steven Berghuis zorgde uiteindelijk voor opluchting met twee strakke schoten. 

Ajax begon de wedstrijd in de wetenschap dat RKC Waalwijk dit seizoen tegen zowel Feyenoord als PSV met slechts 1-0 verloor, waarbij beide keren een strafschop de club uit Waalwijk de das omdeed. Het Waalwijkse systeem bezorgde het defensief weer uiterst kwetsbare Ajax problemen en na een aantal waarschuwingen was het uitgerekend Kramer die de thuisploeg op voorsprong wist te zetten. Echter stond hij na het bekijken van de beelden buitenspel en werd het doelpunt afgekeurd. Halverwege de eerste helft brak de soms ploeterende koploper toch de ban. Berghuis trof doel met een droge knal: 0-1. Davy Klaassen had kort daarna de 0-2 op zijn schoen, maar de middenvelder faalde in kansrijke positie na goed voorbereidend werk van Steven Bergwijn. De hartstocht en gedrevenheid spatte in de eerste helft van RKC Waalwijk af én na de tegentreffer was de ploeg voortdurend gevaarlijk in de omschakeling. Uiteindelijke pijnigde oud-Ajacied Pelle Clement zijn oude club door van dichtbij een lage voorzet van Michiel Kramer binnen te lopen. In de tweede helft zorgde Berghuis gelijk voor opluchting want zijn kanonskogel betekende de 1-2 en het verzet van RKC leek gebroken. Wat Ajax het eerste bedrijf niet lukte – verder afstand nemen – gebeurde nu dankzij Brobbey wel. De spits gebruikte zijn sterke lichaam goed en rondde knap af. Na kortstondige Waalwijks dreiging, waarbij éénmaal de 2-3 in aantocht leek, gooide Brobbey na een prima steekpass van uitblinker Steven Berghuis de wedstrijd definitief op slot. Met de overwinning blijft Ajax koploper en kan het zich gaan richten op de wedstrijd van aanstaande woensdag tegen Liverpool.

RKC Waalwijk – Ajax 1-4 (1-1)
’22 Berghuis 0-1
’40 Clement 1-1
’53 Berghuis 1-2
’62 Brobbey 1-3
’81 Brobbey 1-4

Scheidsrechter: Manschot
Toeschouwers: 7508
Gele kaarten: Gaari, Oukili, Adewoye (RKC), Blind, Grillitsch (Ajax)

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen; Lelieveld (46′ Bakari), Gaari, Adewoye, Van den Buijs (77′ Bakkali), Lutonda; Bel Hassani (69′ Lobete), Anita, Clement (69′ Vroegh), Oukili (77′ Kuijpers); Kramer (90+1′ Jozefzoon).

Opstelling Ajax: Remko Pasveer; Jorge Sánchez, Jurrien Timber, Daley Blind (46′ Owen Wijndal), Calvin Bassey; Edson Álvarez (46′ Florian Grillitsch), Steven Berghuis, Davy Klaassen (86′ Francisco Conceição); Steven Bergwijn (82′ Mohammed Kudus), Brian Brobbey (82′ Lorenzo Lucca), Dusan Tadić.

Related posts