Ajax hard onderuit tegen Napoli: 1-6

Ajax heeft dinsdagavond een forse nederlaag geleden tegen Napoli en na de slechte resultaten van de afgelopen weken kan er rustig van een crisis worden gesproken binnen de club. Mohammed Kudus wist Ajax nog wel op voorsprong te zetten maar daarna ging het volledig mis voor de ploeg van Schreuder.

Na de gelijkmaker van de bezoekers stortte de defensie van Ajax in als een kaartenhuis en liep de ploeg uit Napels uit naar een 1-6 overwinning. In plaats van dat de openingstreffer Ajax vertrouwen gaf, zakte hetpeil naar een Ajax-onwaardig niveau, een herkenbaar beeld van de afgelopen weken. Napoli was veel feller, wonnen elke tweede bal en de Amsterdamse restverdediging werd verwaarloosd. Een rits overtredingen van Edson Alvarez, Blind, Steven Berghuis en Taylor onderstreepte dat de thuisploeg alleen maar achter de feiten aanliep. Dat Schreuder aan het begin van de tweede helft geen enkele wijziging doorvoerde, terwijl er acht of negen spelers rijp waren voor een wissel, kwam de coach op een striemend fluitconcert van de supporters te staan. Het resulteerde uiteindelijk in de 1-4 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Edwin van der Sar, technisch manager Gerry Hamstra en diens rechterhand Klaas-Jan Huntelaar zullen ongetwijfeld onder de loep worden genomen. Het elftal dat door Napoli van de mat werd geveegd, lijkt in niets meer op de succesformatie van Erik ten Hag, die vorig seizoen de volle buit pakte in de groepsfase. Door de historische 1-6 nederlaag tegen Napoli van dinsdagavond is Ajax bezig aan zijn slechtste reeks sinds de nazomer van 2017. De Ajacieden hebben net als destijds vier keer achter elkaar niet gewonnen in officieel verband.

Ajax – Napoli 1-6 (1-3)
‘9 Kudus 1-0
’18 Raspadori 1-1
’33 Di Lorenzo 1-2
’45 Zielinski 1-3
’47 Raspadori 1-4
’63 Kvaratschelia 1-5
’80 Simeone 1-6

Scheidsrechter: Letexier
Gele kaarten: Timber, Tadic, (Ajax) Raspadori (Napoli)
Rode Kaarten: Tadic (Ajax)

Opstelling Ajax: Remko Pasveer, Devyne Rensch, (/83 Youri Baas), Jurrien Timber, (70 Florian Grillitsch), Calvin Bassey, Daley Blind, Edson Álvarez, Kenneth Taylor, (71 Davy Klaassen), Steven Berghuis, (/71 Brian Brobbey), Dusan Tadic, Mohammed Kudus, Steven Bergwijn

Opstelling Napoli: Meret; Di Lorenzo, Rrahmani, Min-jae Kim, Olivera; Anguissa, Lobotka, Zielinski, (/46 N’Dombele), Lozano, Raspadori, Kvaratskhelia

Related posts