Live Ajax – Napoli: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt dinsdagavond in de groepsfase van de Champions League de thuiswedstrijd tegen Napoli. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax speelde in het verleden slechts twee keer tegen Napoli. In het seizoen1969/1070 trof Ajax de Italiaanse ploeg in het toenmalige Europa Cup 3 toernooi. In Italie werd met 1-0 verloren maar de return in Amsterdam werd na verlenging met 4-0 gewonnen door onder meer drie doelpunten van Ruud Suurendonk (foto)

Letexier aangesteld als arbiter
De Franse scheidsrechter François Letexier is door de UEFA aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. Letexier wordt in de Johan Cruijff Arena geassisteerd door Cyril Mugnier en Mehdi Rahmouni. Jérémy Stinat is de vierde official en Tomasz Kwiatkowski is de VAR van dienst.

Schreuder: ‘Kritiek hoort er bij, maar ik sta achter mijn keuze’
Bij de persconferentie voor Ajax – Napoli kwam trainer Alfred Schreuder er niet onderuit om even terug te kijken op de afgelopen weken, waarin Ajax niet de gewenste resultaten behaalde tegen Liverpool, AZ en Go Ahead Eagles. ‘Kritiek is normaal als je gelijkspeelt tegen Go Ahead Eagles. Kritiek hoort bij het resultaat en bij het trainer zijn van Ajax. Ik sta nog steeds achter mijn keuze’, zegt Schreuder, die zondag een gesprek met zijn spelers voerde over het gelijkspel. ‘Dan hebben we een hele open discussie. In de creativiteit voorin hebben we het tegen Go Ahead niet goed gedaan’. Over de wedstrijd tegen Napoli laat Schreuder weten vertrouwen te hebben in zijn elftal. ‘We kunnen altijd beter. Dat is duidelijk. We kunnen ons in de wedstrijden zelf blijven ontwikkelen. We hebben ook dit seizoen al laten zien dat we beter zijn dan de twee laatste wedstrijden die we hebben gespeeld. Ik geloof dat er dinsdag twee teams tegenover elkaar staan die aanvallend voor de dag willen komen. Het kan een mooi voetbalgevecht worden’.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts