Live Ajax – Go Ahead Eagles: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt zaterdagavond om 20:00 uur de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax – Go Ahead Eagles staat voor de 32ste keer op het programma en daarvan won Ajax 31 keer. Vorig seizoen wist de ploeg uit Deventer een punt te pakken in de Johan Cruijff Arena en eindigde dat duel in 0-0. Go Ahead Eagles vinden we momenteel terug op een dertiende plaats met zes punten uit zeven wedstrijden. Ajax is gedeeld koploper met PSV en heeft achttien punten uit zeven wedstrijden.

Bos aangewezen als arbiter
Alex Bos is door de KNVB aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. Bos zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Bas van Dongen en Rob van de Ven. Dennis Higler is de VAR in Zeist. Het duel in Amsterdam begint om 20:00 uur.

Berghuis heeft training hervat, blessure Kaplan valt mee
Alfred Shreuder heeft in aanloop naar de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles laten weten dat het goed gaat met Steven Berghuis. Tijdens het Nations League-duel met België viel Berghuis uit met rugklachten, maar heeft inmiddels de training weer hervat. De verwachting is dan ook dat Berghuis zaterdagavond kan spelen tegen de ploeg uit Deventer. Verder meldt Schreuder dat de knieblessure van Ahmetcan Kaplan lijkt mee te vallen. ‘Ahmetcan Kaplan heeft een knieblessure opgelopen en die lijkt niet zo ernstig als werd gevreesd, maar het is afwachten hoelang dat gaat duren’. Ajax is klaar voor de hervatting van de competitie tegen Go Ahead, zo zegt Schreuder. ‘We weten wel ongeveer hoe zij op het veld staan. Ik verwacht een dominant Ajax, tegen een ploeg die op de counter wil spelen of soms wordt gedwongen om zo te moeten voetballen. Daarbij moeten we zorgen dat we resultaat halen’.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts