Jong Ajax pakt punt tegen koploper PEC Zwolle: 1-1

Jong Ajax heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het uitduel met PEC Zwolle en wacht daarmee nog steeds op de eerste uitoverwinning van het seizoen. Toch was de ploeg van Heitinga er dichtbij aangezien de thuisploeg al na twaalf minuten met tien man kwam te staan. Doelman Schendelaar maakte een overtreding op Rasmussen en kon met rood vertrekken. De sterke openingsfase van PEC Zwolle werd daarmee direct in de kiem gesmoord. Het spelbeeld kantelde volledig. Nu waren het de jonge Ajacieden die heft in handen namen. Tot grote kansen leidde dat eigenlijk niet. In de tweede helft kwam de thuisploeg toch op voorsprong door een doelpunt van Medunjahin. Jong Ajax raakte echter niet van slag en het was Hlynsson die tien minuten voor tijd de 1-1 op het bord schoot. Door de puntendeling in Overijssel blijft Jong Ajax in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie. PEC Zwolle is de koppositie kwijt, omdat concurrent Heracles won bij FC Den Bosch.

Opstelling Jong Ajax: De Graaff; Aertssen, Warmerdam, Pierie, Milovanovic; Fitz-Jim (54. Jermoumi), Regeer (46. Vos), Hlynsson; Misehouy (62. Giovanni), Rasmussen, Banel (82. Delgado)

Related posts