Bergwijn opnieuw trefzeker in thuisduel met SC Cambuur: 4-0 (Incl foto’s)

Ajax heeft vrij gemakkelijk de vijfde competitiezege op rij behaald. In de Johan Cruijff Arena werd SC Cambuur met 4-0 verslagen en was Steven Bergwijn weer trefzeker met twee treffers. Taylor en Kudus zorgden uiteindelijk voor de 4-0 overwinning. 

Na de 9-0 van vorig seizoen was het duidelijk dat Cambuur niet opnieuw wilde afgaan en het eerste half uur wist Ajax daar moeilijk mee om te gaan. Ajax had 68 procent balbezit maar tot echte kansen kwam het niet. De aanleiding tot de openingstreffer was een plaatje, al kwam die door een aanraking van Marco Tol nog enigszins gelukkig tot stand. Steven Berghuis speelde Dusan Tadic in, overlapte de aanvoerder en kreeg de bal bekeken mee. Steven Bergwijn reageerde alert en scoorde de 1-0. Niet veel later was het opnieuw raak en zette Bergwijn met een heerlijke knal de 2-0 op het bord. Met Kenneth Taylor binnen de lijnen voor Álvarez combineerde de thuisploeg er na rust op los. Taylor dacht de score al snel verder op te voeren, maar zag zijn afstandsschot van richting veranderd worden door Rensch, waardoor de rechtsback het doelpunt op zijn naam kreeg. Met name Mohammed Kudus liet in de tweede helft zien ontzettend goed te kunnen voetballen. De Ghanees, die graag een overstap naar Everton had gemaakt, wist het de verdediging van Cambuur wel lastig te maken, en uit een voorzet van Bassey was het Kudus die de 4-0 wist te maken. In de slotfase maakte de van Sevilla gehuurde Lucas Ocampos zijn debuut als vervanger van de jubilerende Tadic (200e duel) en kwam Jorge Sanchez in het veld voor Jurriën Timber, alles met het oog op de eerste Champions League wedstrijd tegen Rangers FC.

Ajax – SC Cambuur 4-0 (2-0)’35 Bergwijn 1-0
’40 Bergwijn 2-0
’53 Rensch 3-0
’64 Kudus 4-0

Scheidsrechter: Kooij
Toeschouwers: 48.345

Opstelling Ajax: Remko Pasveer, Devyne Rensch,  Jurriën Timber, (80. Jorge Sánchez ), Calvin Bassey, Daley Blind, Edson Álvarez  (46. Kenneth Taylor), Davy Klaasse,  Steven Berghuis, Steven Bergwijn  (61. Francisco Conceição), Brian Brobbey (46. Mohammed Kudus ), Dusan Tadic (80. Lucas Ocampos ).

Opstelling SC Cambuur: João Virgínia, Sai van Wermeskerken (58. Doke Schmidt), Marco Tol , Floris Smand, Alex Bangura, Michael Breij (87. David Sambissa), Daniel van Kaam, Mitchel Paulissen, Jasper ter Heide  (66. Silvester van de Water), Roberts Uldrikis (66. Tom Boere), Remco Balk  (46. Felix Mambimbi)

Nieuwe gezichten in de Johan Cruijff Arena

Zuid weer heerlijk vol

Hier loopt wel wat hoor

Daar gaan we dan

Al snel duidelijk dat er voor de bezoekers weinig te halen viel

Bassey!

Berghuis in actie

Bergwijn schoot weer met scherp

Beetje irritatie?

Het was eenrichtingsverkeer

Uhhhhhh, oke

Dit is vragen om problemen

Uiteindelijk 4-0

Related posts