Live Ajax – SC Cambuur: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt zaterdag de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax – SC Cambuur staat voor de achtste keer op het programma en daarvan won Ajax er zeven en werd het een keer gelijk. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in een 9-0 overwinning voor Ajax. De doelpunten werden toen gemaakt door Timber, Berghuis, Mazraoui, Neres (2x), Tadic, Daramy, Haller en Danilo. Cambuur vinden we momenteel terug op een tiende plaats met vier punten uit vier wedstrijden. Ajax is gedeeld koploper met twaalf punten uit vier wedstrijden. De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena begint zaterdag om 16:30 uur.

Kooij aangesteld als arbiter
Joey Kooij is door de KNVB aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. Kooij zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Bas van Dongen en Frans Ozinga. Pol van Boekel is de VAR vanuit Zeist.

Ocampos speelgerechtigd, Kudus en Alvarez afwezig op training na goed overleg

Lucas Ocampos kan zaterdag zijn debuut maken voor Ajax aangezien het papierwerk in orde is. Ocampos wordt dit seizoen gehuurd van Sevilla, terwijl Ajax ook een koopoptie van zestien miljoen euro heeft bedongen. Ook Edson Alvarez en Mohammed Kudus maken gewoon deel uit van de selectie. Alfred Schreuder heeft namelijk laten weten dat beide spelers in goed overleg niet hebben getraind. ‘Bij Alvarez speelden er dingen op de laatste dag van de transferperiode, dan is het logisch dat er iets gebeurt bij zo’n jongen. We hebben toen afgesproken dat hij niet mee zou trainen. Ik wist ervan en dat is in goed overleg gebeurd’. Ook de afwezigheid van Kudus is intern besproken bij Ajax. ‘Dat is ook in goed overleg gegaan, alleen bij de tweede keer was ik het er niet mee eens’, aldus Schreuder.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts