De Nederlandse transfertermijn in gesloten. Bekijk hier het laatste nieuws

 

Laatste nieuws

00:01 De Nederlandse transfermarkt is gesloten
Dat betekent dat de Nederlandse clubs geen spelers meer kunnen overnemen van andere clubs. Alleen spelers die contractvrij zijn kunnen nog worden vastgelegd. In het buitenland is de transfermarkt nog open. Dat betekent dat zij nog wel Nederlandse spelers kunnen kopen of huren. Nog een dag onzekerheid dus over bijvoorbeeld Kudus en Alvarez. Wat betreft Grillitsch: die transfer kan de komende dagen rustig rondgemaakt worden daar de middenvelder transfervrij overkomt.

23:51uur: Romano: ‘Ocampos naar Ajax is done deal’
Ajax huurt Lucas Docampos definitief van Sevilla voor één seizoen, zo schrijft Fabrizio Romano woensdagavond laat. Maandag zette algemeen directeur Edwin van der Sar de seinen op groen voor de transfer van Ocampos, waarna technisch manager Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar de deal in orde maakten. Een akkoord met Sevilla over een transfersom van twintig miljoen euro werd bereikt en bovendien was Ajax zo goed als akkoord met Ocampos over de persoonlijke voorwaarden. Woensdagochtend kwam echter naar buiten dat de Raad van Commissarissen van Ajax het totaalpakket ‘veel te duur’ vond voor een speler met beperkte of geen restwaarde. ‘Dat was zuur voor Ocampos, die al in Nederland was en voor zijn vertrek op de luchthaven al had verteld over zijn overstap naar Ajax. Gedesillusioneerd keerde hij dinsdagavond terug naar Spanje’, schrijft De Telegraaf.

23:45uur: Vlachodimos komt niet
‘Ze waren enthousiast, maar het lijkt er niet op dat hij gaat komen’, aldus Ajax-watcher Freek Jansen van VI  over Vlachodimos. ‘Ook dit is weer een dingetje wat ze beter vooraf scherp hadden kunnen aftikken… Hier verwacht ik voor 00.00 uur geen persbericht meer van. Ze zijn er wel weer mee bezig, maar het is volgens mij belangrijker dat Ocampos voor 00.00 uur rond wordt gemaakt.’ Het rondmaken van de huurtransfer van Lucas Ocampos is een race tegen de klok, zo vertelt de Ajax-watcher. ‘Het bekende papierwerk, daar blinkt Ajax niet in uit, om dat snel te doen. Maar het kan ook om 23.59 uur.’

Related posts