Ajax handelt razendsnel en bereikt op hoofdlijnen akkoord met Sevilla en Ocampos

Lucas Ocampos is bijna Ajacied, zo meldt De Telegraaf. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij is Ajax met Sevilla een transfersom overeengekomen van twintig miljoen euro. De aanvaller kwam op hoofdlijnen persoonlijk ook al tot een akkoord met Ajax. Verweij voegt toe dat de andere doelwitten voor de rechtsbuitenpositie, Leon Bailey en Justin Kluivert, niets meer hebben gehoord van Ajax. Het vierde doelwit, Anwar El Ghazi, heeft inmiddels zijn jawoord gegeven aan concurrent PSV. Hakim Ziyech was ook in beeld, volgens enkele media was er al een definitieve transfer aanstaande, maar dit werd direct ontkracht door bronnen rond Ziyech zelf. Hetgeen Freek Janssen van VI een dag later nogmaals verifieerde en bevestigde.

Ocampos speelt sinds juli 2019 voor Sevilla, dat destijds vijftien miljoen euro betaalde aan Olympique Marseille voor de tienvoudig international van Argentinië. Ocampos is dus bezig aan zijn vierde seizoen in LaLiga, maar moet het dit seizoen met name doen met een rol als invaller. In 135 officiële wedstrijden voor los Rojiblancos was hij 34 keer trefzeker en leverde hij vijftien assists af. Met Sevilla won Ocampos in 2020 de Europa League.

Volgens Radio Marca Sevilla heeft Ocampos dinsdagochtend afscheid genomen van zijn ploeggenoten en is hij daarna met zaakwaarnemer Pablo Martín Sabbag op het vliegtuig naar Amsterdam gestapt. Een vertrek van de Argentijn zou broodnodige ruimte maken in het salarishuis van de Spaanse club. Bij Ajax zou Ocampos met het oog op het naderende WK in Qatar graag meer aan spelen toekomen dan dat hij in Sevilla deed. Dinsdag trainde hij al niet meer met de groep mee bij Sevilla, waarna de geruchten over een transfer naar Ajax nog verder aanwakkerden. De aanvaller dient alleen de medische keuring nog te doorstaan en de papieren op tijd te ondertekenen. De transfermarkt in Nederland sluit woensdagavond om 23.59 uur, waardoor enige haast is geboden. Ocampos gaat bij Ajax een meerjarige verbintenis ondertekenen tot naar verluidt medio 2025.

Related posts