Ajax met speels gemak langs FC Utrecht: 0-2

Ajax heeft ook de vierde competitiewedstrijd in winst omgezet. FC Utrecht moest het met 0-2 ontgelden. Die score was al voor rust bereikt door doelpunten van Berghuis en Brobbey.

Ook in Stadion Galgenwaard moest Ajax het zonder de niet-gefocuste Antony stellen. Net als in de uitwedstrijd tegen Sparta koos Schreuder ervoor de door Manchester United begeerde Braziliaan te vervangen door Berghuis. Beide ploegen begonnen in de eerste minuten in een hoog tempo aan de wedstrijd, maar dit leverde een onrustige openingsfase op waarin beide ploegen de bal niet lang vast wisten te houden. Het spelbeeld voor de eerste helft was vervolgens helder. Ajax had het gros van het balbezit, terwijl Utrecht loerde op de mogelijkheden in de omschakeling, Uit een door Steven Bergwijn kort genomen corner en voorzet van Dusan Tadic kopte Edson Alvarez door naar de tweede paal, waar Berghuis de bal voor het inknikken had (0-1). Ajax bleef daarna goed druk zetten en de thuisploeg wist zich daar niet onderuit te voetballen. Vlak voor rust was het opnieuw raak voor Ajax en uit een voorzet van Berghuis kopte Brobbey de 0-2 tegen de touwen. Beide teams kwamen vervolgens ongewijzigd uit de kleedkamers en dit leverde een vergelijkbaar spelbeeld op. Echter legde Makkelie het duel even stil nadat achter het doel van Pasveer wat zwaar vuurwerk ontplofte. Utrecht bleef daarna zoekende naar de aansluitingstreffer, maar uitgespeelde mogelijkheden creëerde de ploeg van trainer Henk Fraser niet. Aan de overzijde liet Steven Bergwijn de uitgelezen kans liggen om van dichtbij de wedstrijd in het slot te gooien maar zijn schot ging rakelings naast. Met de overwinning heeft Ajax nu twaalf punten uit vier wedstrijden en kan dus met vertrouwen de blik richten op de thuiswedstrijd tegen Cambuur van aanstaande zaterdag.

FC Utrecht – Ajax 0-2 (0-2)

’10 Berghuis 0-1
’45 Brobbey 0-2

Scheidsrechter: Makkelie
Toeschouwers: 21,471
Gele kaarten: Boussaid, Dost (FC Utrecht), Timber, Rensch, Tadic (Ajax)

Opstelling FC Utrecht: Barkas, Ter Avest, Van de Maarel (/75 Kluivert), Viergever, Van de Kust (/75 Warmerdam), Toornstra, Brouwers (/75 Shein), Boussaid (/58 Booth), Sylla, Dost, Redan (/67 Douvikas)

Opstelling Ajax: Remko Pasveer, Devyne Rensch (/38 Jorge Sanchez), Jurrien Timber (/83 Lisandro Magallan), Calvin Bassey, Daley Blind (/56 Youri Baas), Steven Berghuis (/82 Davy Klaassen), Edson Alvarez, Kenneth Taylor, Dusan Tadic, Brian Brobbey (/82 Mohammed Kudus), Steven Bergwijn

Related posts