Telegraaf: ‘Ajax al in contact met Ziyech die open staat voor terugkeer’

Vrijdagmiddag gonsden geruchten dat Hakim Ziyech in beeld zou zijn bij Ajax indien Antony toch vertrekt naar Manchester United. De Telegraaf bevestigt nu de geruchten. Volgens de krant is er al contact gewest met de spelmaker en staat hij zelf ook open voor een terugkeer. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij zullen de Amsterdammer proberen om Ziyech een jaar te huren van Chelsea, om hem vervolgens definitief over te nemen. Zijn vorstelijke salaris zal waarschijnlijk geen problemen opleveren, denkt Verweij. “Als je 85 miljoen euro ontvangt voor Antony kan je ook wel iets uitgeven.” De komende dagen moet blijken of Chelsea openstaat voor een dergelijke constructie.

Ziyech kent wisselend succes op Stamford Bridge. In zijn eerste seizoen won hij de Champions League, al was zijn aandeel daarin als bankzitter gering. Met het WK in aantocht, waar hij na het vertrek van bondscoach Vahid Halilhodzic naartoe lijkt te gaan, is de spelmaker op zoek naar speeltijd. Ondertussen lijkt Antony het hoofdstuk Ajax af te willen sluiten. Eerder op vrijdag meldde de Braziliaan zich wel op Sportpark De Toekomst, maar sloeg hij de groepstraining over. Wel was de Braziliaanse vleugelaanvaller in de gym te vinden.

Related posts