Schuurs aangekomen in Turijn om transfer naar Torino af te ronden (Incl video)

Perr Schuurs staat op het punt om een vierjarige verbintenis bij Torino te tekenen. De 22-jarige verdediger werd deze woensdagochtend gespot op Schiphol en daarna op het vliegveld in Turijn met Torino sjaal om de nek (zie video). De Telegraaf meldt eveneens dat het papierwerk rond de deal inmiddels in orde is. Schuurs zelf bereikte enkele dagen geleden al een persoonlijk akkoord met Torino. 

Schuurs heeft van Ajax toestemming gekregen om in Turijn een medische keuring te ondergaan. Volgens de eerdergenoemde media ontvangt Ajax voor Schuurs naar verluidt 9,5 miljoen euro, een bedrag dat door bonussen nog op kan lopen tot dertien miljoen. Ajax heeft bij Torino bovendien een doorverkooppercentage bedongen.

Voor Ajax is het vertrek van Schuurs, die eerste stand-in was voor Jurriën Timber en Daley Blind, lucratief te noemen. Ajax betaalde in 2018 inclusief bonussen drie miljoen euro aan Fortuna Sittard voor Schuurs. In de hoofdstad gold Schuurs al lange tijd als een grote belofte, maar wist hij zich nooit vast in de basis te spelen.

Ajax ziet in Ahmetcan Kaplan de ideale opvolger van Perr Schuurs, zo werd vorige week duidelijk. De regerend landskampioen scout Kaplan al een tijdje en intensiveerde die scouting sinds april van dit jaar. De jeugdinternational van Turkije heeft op hoofdlijnen zelfs al een persoonlijk akkoord bereikt met Ajax over een vijfjarig contract.

De onderhandelingen met Trabzonspor zouden op dit moment in volle gang zijn en uiteindelijk zal de transfersom, zo verwachtte De Telegraaf, ongeveer tien miljoen euro gaan bedragen. Volgens de ochtendkrant waren ook Paris Saint-Germain en Arsenal zeer geïnteresseerd in Kaplan, maar ziet de Turkse verdediger Ajax als een ideale springplak naar de Europese top.

Related posts