Ajax maakt er een zomers feest van en verslaat FC Groningen met 6-1 (Incl foto’s)

Het was heet, heel erg heet maar Ajax heeft zijn draai gevonden en weet de “Angstgegner ” FC Groningen terug te sturen naar het hoge noorden met 6-1 aan de broek. Een prachtige goal van Antony en een hattrick van Steven Bergwijn hielpen Ajax aan deze overwinning. Er werd weer sprankelend gespeeld en toegegeven, er moet nog wat ingeregeld worden maar dit Ajax speelt zoals vanouds.

Binnen vier minuten kreeg Steven Bergwijn een prima voorzet van Devyne Rensch en Steven rondde meedogenloos af (1-0). FC Groningen zou Groningen niet zijn als ze dat over hun kant zouden laten gaan en zes minuten later was het Cyril Ngonge die Wijndal uitkapte en de 1-1 binnen schoot. Ajax incasseerde deze tegentreffer en liet zien wat het kan. Antony stuurde met een actie Laros Duarte, Isak Määttä en Tomas Suslov naar huis en wist minimaal vier spelers door de benen te spelen. Hij maakte ook op een prachtige wijze zoals we van hem gewend zijn, vanaf rechts naar binnen komen en met links uithalen, de 2-1. Dezelfde Antony wist ook nog eem mooie assist op Steven Bergwijn te geven die de bal voor de 3-1 binnenkopte.

De tweede helft was nog maar net dertien minuten bezig toen Bergwijn zijn hattrick maakte (4-1). Brian Brobbey liet zich ook gelden en wist met gebruik van zijn lichaam de bal naar sterk spellende Kenneth Taylor te krijgen en hij maakte de 5-1. Voor de statistieken is het mooi dat Dusan Tadic de meeste meters heeft afgelegd, wel meer dan zes kilometer. De selectie van Ajax is wel wat breder dan vorig seizoen. Dit bleek in de 68e minuut, waarin Schreuder Brobbey, Taylor en Bergwijn naar de kant haalde en Lorenzo Lucca, Steven Berghuis en Davy Klaassen hun opwachting maakten. In de slotfase vervingen Mohammed Kudus en Perr Schuurs nog Dusan Tadic en Devyne Rensch. In de achtentachtigste minuut veroorzaakte Määttä onopzettelijke maar toch strafbaar hands binnen het strafschopgebied. Steven Berghuis nam de strafschop en zette de eindstand, die ook hoger kon zijn gezien de kansen die nieuweling Lucca kreeg, op 6-1.

Ajax – FC Groningen 6-1 (3-1)
‘4 Bergwijn 1-0
’10 Ngonge 1-1
’28 Antony 2-1
’45 Bergwijn 3-1
’57 Bergwijn 4-1
’66 Taylor 5-1
’88 Berghuis 6-1

Scheidsrechter: Nijhuis

Gele kaarten: Tadic (Ajax)

Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch (Schuurs /84), Timber, Blind, Wijndal; Taylor (Klaassen /69), Álvarez, Tadić (Kudus /83); Bergwijn (Berghuis /69), Antony; Brobbey (Lucca /69)

Opstelling FC Groningen: Verrips; Kasanwirjo (Van Gelderen /92), Te Wierik, Balker, Määtä; Pelupessy, Duarte (Valente /79), Lundqvist (Oratmangoen /46); Ngonge (Joosten /62), Suslov (Abraham /46); Strand Larsen.

Het dak op een kier?

Dan is het warm dus veel water

RIP RUUD

We gaan beginnen

Brobbey in actie

Alles onder controle

Ook op Zuid

Voor hun verliep de middag iets minder

Wat was hij weer goed

Strak in de kruising noemen we dat

Even een drinkpauze

Onze captain

Ook Bergwijn speelde lekker

En scoort hier een van zijn drie doelpunten

Weer een feestje

Geen doorkomen aan voor de bezoekers

Hier kun je beter geen ruzie mee maken 🙂

Best lang die Lucca

At your service, het was een heerlijke middag

;

Related posts