Live Ajax – FC Groningen: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt zondag de tweede competitiewedstrijd en doet dat met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax – FC Groningen staat voor de 43ste keer op het programma en Ajax won daarvan 34 wedstrijden. In 2007 wist FC Groningen een punt te pakken in Amsterdam (2-2) maar daarna volgden er veertien overwinningen op rij voor Ajax. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in een 3-0 overwinning door doelpunten van Antony, Alvarez en Mazraoui.

Nijhuis aangesteld als arbiter
Bas Nijhuis is door de KNVB aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. Nijhuis zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Rogier Honig en Freek Vandeursen. Erwin Blank is aangesteld als vierde official en Edwin van de Graaf zal fungeren als VAR. Ajax – FC Groningen begint zondag om 14:30 uur.

Schreuder kijkt met vertrouwen uit naar eerste thuiswedstrijd
Alfred Schreuder heeft er alle vertrouwen in dat Ajax gaat winnen van FC Groningen. Na de moeizame wedstrijd tegen Fortuna Sittard heeft Schreuder afgelopen week goed kunnen trainen met de selectie. ‘We hebben afgelopen week heel erg intensief getraind. Ik vind dat we deze relatief rustige periode goed moeten kunnen trainen. Daarnaast heb ik wat wedstrijden van FC Groningen bekeken en ze durven initiatief te nemen en willen graag voetballen. Groningen heeft een goede spits en is sterk via de flanken. Maar we moeten voorbereid zijn dat ze anders spelen tegen ons. We moeten in een hoog tempo op de helft van Groningen gaan spelen’.

Verwachte opstelling: Remko Pasveer, Devyne Rensch, Jurrien Timber, Daley Blind, Owen Wijndal, Edson Álvarez, Kenneth Taylor, Dusan Tadić, Steven Bergwijn, Antony, Brian Brobbey.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts