AD: ‘Ajax gaat Ünüvar door gebrek aan perspectief op speeltijd verhuren’

Ajax heeft besloten dat het beter is voor de ontwikkeling van Naci Ünüvar als hij komend seizoen verhuurd wordt, zo meldt het Algemeen Dagblad. Dit omdat de kans op speeltijd in Ajax 1 minimaal wordt geacht gezien de enorme concurrentie in de aanval. Ajax wil Ünüvar alleen verhuren zonder optie tot koop. De aanvallende middenvelder verlengde onlangs nog zijn contract tot de zomer van 2026, maar de concurrentie is echter moordend bij de regerend landskampioen. Elders minuten maken lijkt nu dus de beste optie voor het talent.

Waar Ünüvar door Ajax gestald gaat worden is nog niet bekend. Eerder meldde Ajax-watcher Johan Inan van het Algemeen Dagblad in de podcast van die krant al dat FC Twente naar Ünüvar had geïnformeerd. Tot een tijdelijke overgang is het tot op heden niet gekomen, omdat de middenvelder voor zijn kans bij de Amsterdammers wilde gaan. Toch lijkt het er nu dus op dat hij wel elders speelminuten wil maken. Vanuit de Eredivisie zou er de nodige interesse zijn in Ünüvar. Voorkeur voor een bepaalde club zou hij niet hebben, behalve dat het een club moet zijn die op echt gras speelt, aldus het AD.

Fans van Ajax wachten al jaren op de definitieve doorbraak van Ünüvar. In de wandelgangen werd de Zaandammer met Turkse roots stilletjes wel vergeleken met een ander enorm talent: Abdelhak Nouri. Beiden klein van gestalte, zeer technisch, makkelijk scorend en echte publiekslievelingen. Ünüvar maakte in december 2019 al zijn debuut in het betaald voetbal toen hij bij Jong Ajax inviel voor Brian Brobbey. Niet veel later, op 22 januari 2020, luisterde hij zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax op met een goal. In de TOTO KNVB Beker tegen de amateurs van Spakenburg versierde hij een penalty die hij zelf benutte. Hij was toen, met zestien jaar en 223 dagen, de jongste scorende debutant ooit voor Ajax.

Vorig seizoen beleefde hij een geweldig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Ünüvar was met zestien treffers en twaalf assists een van de smaakmakers van Jong Ajax. In de voorbereiding op het huidige seizoen speelde hij geregeld bij het eerste elftal. Toen alle internationals echter terugkeerden naar de hoofdstad, verdween Ünüvar min of meer uit beeld. In de afgelopen jaren kocht Ajax veel spelers die op de favoriete plek van het talent, achter de spitsen op 10, kunnen spelen. Zo staan Davy Klaassen, Steven Berghuis en Mohammed Kudus vooralsnog boven hem in de pikorde. Daar komt bij dat ook captain Dusan Tadic en recordaankoop Steven Bergwijn op 10 kunnen spelen. Uit de recente contractverlenging spreekt vertrouwen vanuit de club. Nu is het aan Ünüvar om het elders te laten zien.

Related posts