KNVB grijpt in bij wedstrijden betaald voetbal vanwege tropische temperaturen

De KNVB grijpt komend weekend in vanwege het extreem warme weer, zo meldt De Telegraaf. Er worden komend weekend verplichte drinkpauzes ingelast bij de wedstrijden in het betaalde voetbal, zo heeft de KNVB laten weten. De hele week stijgt het kwik tot boven de dertig graden en die temperaturen houden in het weekend aan. De maatregel wijkt af van de UEFA-richtlijnen, die voorschrijven dat drinkpauzes alleen zijn toegestaan tijdens een blessurebehandeling.

Vanaf woensdag geldt in heel Nederland het Nationaal Hitteplan. Daarmee waarschuwt het RIVM organisaties en mensen die onder meer werken in de zorg voor de aanhoudende hitte, zodat passende maatregelen genomen kunnen worden. Ook de KNVB geeft gehoor aan het advies en komt met extra drinkpauzes. Wedstrijden uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie worden halverwege de eerste en de tweede helft onderbroeken voor een afkoelingsperiode. Dat gebeurt rond de 23en en 67e minuut.

“Volgens de weersverwachtingen krijgen we dit weekend tropische temperaturen”, aldus de KNVB. “Het is voor spelers, stafleden en (assistent)scheidsrechters daarom van belang voldoende te blijven drinken. De internationale richtlijn voor UEFA-competities schrijft voor dat er tijdens de wedstrijd alleen drinkmomenten toegestaan zijn tijdens blessurebehandelingen, maar in dit specifieke geval is besloten af te wijken van de internationale richtlijn.”

Related posts