‘Ihattaren bezocht afgelopen week een behoorlijke crimineel in de gevangenis’

Er komen steeds meer details naar buiten over de contacten die Mohamed Ihattaren heeft met mocromaffia-criminelen. Eerder op maandag werd al bekend dat verdachten in een auto van Ihattaren voor het Marengoproces naar de rechtbank kwamen. Misdaadverslaggever John van den Heuvel stelt nu in een video-item van De Telegraaf dat Ihattaren in de gevangenis op bezoek ging bij criminelen.

“Hij is op bezoek geweest bij toch wel behoorlijke criminelen in de gevangenis. Zelfs afgelopen dinsdag nog, toen hij de trainingen weer hervat heeft, is hij gezien in een penitentiaire inrichting in Alphen aan den Rijn. Wat moet zo’n jongen daar? Ik heb geen idee wat hij daar kwam doen”, aldus Van den Heuvel in de video.

Volgens Van den Heuvel is het voor de recherche een raadsel waarom verdachten van het Marengoproces de auto van Ihattaren gebruikten om naar De Bunker in Amsterdam te rijden.  ‘De familie, waartoe de verdachte in het proces behoort, onderhoudt goed contact met Mo Ihattaren. Hij heeft hem ook ondersteund in een fase waarin hij terug wilde komen op zijn oude niveau. De familie ging ook met Ihattaren mee naar Marbella en Dubai, waar ze trainingen hebben geregeld. Later ging het mis tussen de desbetreffende familie en Ihattaren. Uiteindelijk is er een conflict ontstaan. Het lijkt erop dat die dreiging ertoe heeft geleid dat hij niet meer op het trainingsveld mocht en kon verschijnen’, aldus Van den Heuvel.

Related posts