Live Fortuna Sittard – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax begint zaterdag aan het nieuwe seizoen en doet dat met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax wist in het verleden veertien keer te winnen in Sittard en deed dat vorig seizoen met een 0-5 overwinning. De doelpunten werden toen  gemaakt door Berghuis, Mazraoui, Tadic, Kudus en Tagliafico. Fortuna wist vier keer de drie punten in Sittard te houden en de laatste keer dateert uit 2000 toen er onder trainer Van Marwijk met 2-0 werd gewonnen.

Gözübüyük aangesteld als arbiter
Serdar Gözübüyük is door de KNVB aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. Gözübüyük wordt in Sittard geassisteerd door de assistent-arbiters Johan Balder en Joost van Zuilen. Marc Nagtegaal is de VAR in Zeist.

Ajax zonder Bassey en Alvarez
Calvin Bassey zal zaterdag niet in actie komen aangezien hij een schorsing van twee wedstrijden heeft gekregen naar aanleiding van zijn rode kaart in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Ook Edson Alvarez ontbreekt in Sittard, want hij heeft nog een schorsing open staan. Daardoor lijkt een middenveld met Taylor, Berghuis en Klaassen de beste keuze te zijn.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Remko Pasveer, Devyne Rensch, Jurrien Timber, Daley Blind, Owen Wijndal, Kenneth Taylor, Steven Berghuis, Davy Klaassen, Antony, Dusan Tadic, Steven Bergwijn

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts