‘Ten Hag komt in zoektocht naar alternatief voor Antony uit bij Hakim Ziyech’

Erik ten Hag blijft in zijn zoektocht naar versterkingen wederom vissen in de vijver van (ex)-ajacieden. Naar verluidt bekijkt hij nu de mogelijkheid om Hakim Ziyech naar Manchester United te halen, zo meldt de Franse journalist Nabil Djellit werkzaam voor onder meer France Football en L’Équipe. Volgens Djellit is de middenvelder annex aanvaller van Chelsea ‘een van de prioriteiten’ van Ten Hag, maar iss er binnen de clubleiding geen eensgezindheid. Ziyech moet als alternatief dienen voor de vooralsnog veel te dure Antony die naar verluidt 100 miljoen euro moet kosten.

Een transfer van Ziyech zou voor alle partijen een uitkomst kunnen bieden. De vleugelaanvaller is uit de gratie geraakt bij Chelsea en staat op de nominatie om te vertrekken. Verwacht wordt dat Thomas Tuchel komend seizoen geen plek heeft voor de linksbenige technicus. Ziyech, die onder Ten Hag floreerde bij Ajax, wordt beschouwd als een vaardige en creatieve speler die uitstekend zou kunnen passen bij de aanvalskracht van United. Ook AC Milan hengelde al meerdere keren naar zijn diensten.

Het lijkt erop dat Ten Hag een interne strijd moet voeren om de interesse in Ziyech door te drukken. Binnen de clubleiding zijn ze niet overtuigd van de kwaliteiten van de voormalig Marokkaans international. Afgelopen zaterdag was Ziyech nog trefzeker in de met 0-2 gewonnen oefenwedstrijd tegen Udinese. De flankspeler mocht tien minuten na rust aanleggen voor een strafschop. Het is niet bekend welk bedrag Chelsea voor hem verlangt. Zijn contract loopt nog door medio 2025.

Related posts