Ajax publiceert definitieve rugnummersnieuwe seizoen: Ihattaren ontbreekt

Ajax heeft via de officiële kanalen de definitieve lijst met rugnummers voor het nieuwe seizoen bekend gemaakt. Opvallend is dat Mohamed Ihattaren ontbreekt op de lijst die Ajax deelt. Hij volgt de komende tijd een individueel traject. De verwachting is wel dat de middenvelder annex aanvaller, net als vorig seizoen, met nummer 27 blijft spelen. Ihattaren is tot en met december gehuurd van Juventus. Ajax heeft een optie tot koop van 2 miljoen euro.

Ajax heeft ook een nummer toegekend aan Kik Pierie en Lisandro Magallán. De Argentijn zal, als hij onverjhoopt toch niet verkocht of verhuurd wordt, komend jaar met nummer 29 gaan spelen. Pierie krijgt nummer 39. Beide spelers mogen vertrekken bij Ajax maar krijgen vooralsnog een plek in de kleedkamer van trainer Alfred Schreuder. Ook Naci Ünüvar en Youri Regeer hebben een plek bij de eerste selectie weten af te dwingen, blijkt uit de lijst. Ünüvar gaat spelen met nummer 32, dat vorig jaar nog door Remko Pasveer werd gedragen. De doelman speelt komend seizoen met nummer 22. Regeer krijgt nummer 26.

Rugnummers eerste elftal Ajax 2022/2023
1. Maarten Stekelenburg
2. Jurriën Timber
3. Perr Schuurs
4. Edson Álvarez
5. Owen Wijndal
6. Davy Klaassen
7. Steven Bergwijn
8. Kenneth Taylor
9. Brian Brobbey
10. Dusan Tadic
11. Antony
12. Sean Klaiber
15. Devyne Rensch
16. Jay Gorter
17. Daley Blind
20. Mohammed Kudus
22. Remko Pasveer
23. Steven Berghuis
26. Youri Regeer
29. Lisandro Magallán
32. Naci Ünüvar
33. Calvin Bassey
35. Francisco Conceição
39. Kik Pierie

Related posts