Ajax persoonlijk akkoord met Sanchez; Club America doet tegenvoorstel

Ajax heeft goede hoop op korte termijn Jorge Sanchez (24) te kunnen presenteren als nieuwe rechtsback. De club bereikte met het management van de Club America-speler een mondeling akkoord over een verbintenis tot de zomer van 2027, zo meldt De Telegraaf. Na het eerste bod van Ajax heeft Club America een tegenvoorstel gedaan over de transfersom. Beide clubs gaan elkaar vermoedelijk vinden tussen de vijf en zes miljoen euro, aldus De Telegraaf. Naast de transfersom zet Club América in op een doorverkooppercentage. Hoe hoog dit ligt wordt niet bekendgemaakt.

De Mexicaanse club heeft Ajax laten weten een bedrag te willen incasseren waarvan een gelijkwaardige vervanger kan worden gehaald. Het dagblad verwacht dat Ajax ook met Club América spoedig tot een akkoord zal komen, waarna Sánchez snel naar Amsterdam komt om zijn transfer definitief te maken. De verdediger droomt al jaren van spelen in Europa en wil de overstap naar Ajax dolgraag maken. Club America wilde eerder niets van een transfer weten maar zegt nu Sanchez de kans op een stap naar Europa niet te willen ontnemen.

De rechtsback speelde tot dusver 150 officiële wedstrijden voor Club América, waarin hij twee keer scoorde en acht assists gaf. In 2019 debuteerde Sánchez voor het nationale elftal van Mexico, waarvoor hij tot dusver 21 interlands speelde. Daarin was de verdediger één keer trefzeker. Sánchez is van origine rechtsback, maar kan ook op de linkerflank uit de voeten.

Sánchez moet bij Ajax de concurrentiestrijd aangaan met Devyne Rensch. Laatstgenoemde leek lange tijd de beoogde opvolger van Noussair Mazraoui, maar kon tijdens de voorbereiding niet overtuigen. Afgelopen zaterdag in het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV maakte hij opnieuw geen sterke indruk al speelde hij wel tegen de beste psv-er: Cody Gakpo. De kritiek op Rench, die nog een contract heeft tot medio 2025, nam de afgelopen tijd toe waardoor Ajax zich genoodzaakt zag uit te kijken naar een nieuwe rechtsback.

Related posts