Ajax nagenoeg rond met Sánchez; Mertens geen transferdoelwit

Ajax zet vaart achter het aantrekken van Jorge Sánchez. Vanochtend werd bekend dat Ajax met de huidige club van de Mexicaan om tafel zou gaan. Ajax heeft nu ook al op hoofdlijnen een akkoord bereikt met het management van Jorge Sánchez, zo meldt De Telegraaf woensdagmiddag via Twitter. De 24-jarige Mexicaanse rechtsback wil zijn handtekening zetten onder een contract dat hem tot medio 2027 in Amsterdam houdt. Club América vindt dat Ajax het bod op Sánchez nog moet verhogen. Verder meldt de krant dat Ajax niet bezig is met de komst van de transfervrije Dries Mertens, zoals enkele Italiaanse media vanochtend beweerden.

De Mexicaanse club heeft Ajax laten weten een bedrag te willen incasseren waarvan een gelijkwaardige vervanger kan worden gehaald. De krant verwacht dat Ajax en Club América spoedig tot een akkoord zullen komen, waarna Sánchez naar Amsterdam komt om zijn transfer definitief te maken. Sánchez droomt al jaren van spelen in Europa en wil de overstap naar Ajax dolgraag maken.

Eerder werd gemeld dat Sanchez rond de vijf miljoen euro moet kosten. De rechtsback speelde tot dusver 150 officiële wedstrijden voor Club América, waarin hij twee keer scoorde en acht assists gaf. In 2019 debuteerde Sánchez voor het nationale elftal van Mexico, waarvoor hij tot dusver 21 interlands speelde. Daarin was de verdediger één keer trefzeker. Sánchez is van origine rechtsback, maar kan ook op de linkerflank uit de voeten.

Related posts