Ajax laat Schuurs mede door schorsingen vooralsnog niet vertrekken

Hoe graag Perr Schuurs ook wil vertrekken naar het Italiaanse Torino; vooralsnog laat Ajax hem niet vertrekken. Dit heeft mede te maken met de schorsingen van Calvin Bassey en Edson Álvarez, zo meldt De Telegraaf woensdagmiddag. Daarnaast heeft Ajax naast Jurriën Timber Timber geen echte centrale rechterverdediger in de selectie.

De Telegraaf schrijft dat Ajax Schuurs het liefst wil behouden, maar dat het voor de juiste prijs bereid is om mee te werken aan een transfer. Dit omdat Schuurs zich altijd professioneel en loyaal heeft opgesteld. Schuurs zelf vindt het nu echter de tijd om aan zichzelf te denken en zodoende wil hij een transfer maken naar een club waar hij meer kans heeft op speeltijd. Bij Ajax wordt dat, met Jurriën Timber voor zich, een lastig verhaal.

Richting het komende competitieduel mist Ajax door de schorsingen van Alvarez en Bassey (verdedigende) kopkracht en dus is een vertrek van Schuurs op dit moement voor technisch manager Gerry Hamstra en diens rechterhand Klaas-Jan Huntelaar onbespreekbaar. Na het thuisduel met FC Groningen op 14 augustus is er volgens Ajax nog voldoende tijd om een oplossing voor Schuurs te vinden. Mocht Schuurs vertrekken, wil Ajax wel een vervanger halen.

Ajax speelt zaterdagmiddag zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen op bezoek bij Fortuna Sittard, de oude club van Schuurs. Het duel in Limburg begint om 16.30 uur.

Related posts