Telegraaf: ‘Dreiging uit criminele circuit Ihattaren komt voort uit relatie met vriendin’

Mohamed Ihattaren is vanwege dreiging uit het criminele circuit nog altijd niet aanwezig bij de trainingen en wedstrijden van Ajax, zo schrijft De Telegraaf. Misdaadverslaggever John van den Heuvel weet dat veiligheidsexperts het niet verantwoord vinden om de aanvallende middenvelder op de club te laten komen.

Van den Heuvel heeft informatie ingewonnen bij politiekringen en bronnen rond Ihattaren, zo schrijft hij. “De dreiging zou zijn ontstaan nadat Ihattaren een relatie kreeg met een jonge vrouw uit de omgeving van zijn woonplaats. De verhouding lekte uit bij de familie van het meisje en stuitte op veel weerstand. Ihattaren werd vervolgens geconfronteerd met ernstige bedreigingen in de privésfeer. De dreiging kwam volgens de politie uit criminele hoek.” Het is op dit moment onduidelijk of de dreiging nog altijd acuut is.

“Na gesprekken tussen veiligheidsexperts, Ajax en Ihattaren is besloten de middenvelder niet op bekende plekken, zoals zijn woning of het trainingsveld, te laten verschijnen. De betrokken partijen, waaronder de politie, hadden meer tijd nodig voor onderzoek en wilden ook nagaan of een afkoelingsperiode de dreiging zou laten afnemen. De zorgen bij met name de recherche werden vergroot toen politiemensen waarnamen dat personen met criminele antecedenten in de omgeving van Ihattaren en zijn familie verkeerden. Zij zouden volgens de bronnen zelfs in de door Ajax beschikbaar gestelde auto van Ihattaren hebben gezeten.”

Ajax zelf bestempelde Ihattaren als ‘niet fit’, maar De Telegraaf maakte eerder al bekend dat er meer zou spelen rondom de middenvelder. De krant meldde verder dat de intimidatie en bedreigingen niet vanuit de hoek van supporters komen. Ajax zelf laat weinig los. Eerst kwam de club met het verhaal dat Ihattaren ontbrak omdat hij niet fit was. Wij ontvingen andere berichten en toen ging het balletje rollen. Alfred Schreuder wist weinig toe te voegen aan de mededeling van Ajax. De onduidelijkheid van club en speler zorgen juist dat er speculaties ontstaan.

Related posts