‘Daramy op huurbasis terug naar FC Kopenhagen’

Mohamed Daramy lijkt Ajax alweer, al dan niet tijdelijk, te verlaten. De vleugelspeler keert terug naar zijn voormalige club FC Kopenhagen, zo meldt onder andere  De Telegraaf. Vooralsnog zou er alleen sprake zijn van verhuur voor één seizoen. Er wordt niet gesproken over een optie tot koop. 

Met het oog op het naderende WK zou Darany kiezen voor de zekerheid op speeltijd bij FC Kopenhagen, de club waar Ajax een jaar geleden nog twaalf miljoen euro aan betaalde om zich te verzekeren van de diensten van Daramy. Hij werd in augustus vorig jaar als ‘derde keus’ binnengehaald in Amsterdam, waar hij het alternatief was voor Steven Bergwijn en Kamaldeen Sulemana. Bergwijn bleek toen nog te duur en de zaakwaarnemers van Sulemana verlangden vier miljoen euro tekengeld.

Bij Ajax is de kans op speeltijd klein voor de 20-jarige vleugelspeler. Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Antony, Tadic en Francisco Conceição hebben allemaal een streepje voor in de Ajax-aanval op Daramy die in het vorige seizoen ook slechts twaalf competitiewedstrijden speelde.

Ajax en de Deense topclub werken om de laatste details van het papierwerk voor de huurdeal glad te strijken. Zowel speler als de clubs zouden al akkoord zijn.

Het tijdelijke vertrek van Daramy en het vertrek van Sean Klaiber moet Ajax de nodige ruimte op de salariskosten om de beoogde nieuwe rechtsback Sanchez op te kunnen halen bij Club America in Mexico.

Related posts