Ajax twee duels zonder Bassey naar aanleiding van rode kaart tijdens JC-schaal

Ajax moet het de eerste twee competitiewedstrijden van het nieuwe seizoen doen zonder Calvin Bassey. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de verdediger naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel om de Johan Cruijff Schaal een schorsing opgelegd van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Bassey mist daardoor de wedstrijden tegen Fortuna Sittard (uit) en FC Groningen (thuis). Het eerstvolgende duel waarin de Nigeriaans international in actie kan komen is het uitduel tegen Sparta op 28 augustus. 

Bassey maakte afgelopen zaterdag tegen PSV na 62 minuten zijn debuut voor Ajax, maar nog geen kwartier later kwam daar alweer een einde aadoor een onbesuisde actie op tegenstander Ismael Saibari. Scheidsrechter Higler beoordeelde het voorval met een gele kaart maar na een VAR-check kon Bassey gaan douchen.

Related posts