Ajax-PSV was bijna gestaakt vanwege spreekkoren aan adres Bergwijn en Ihattaren

Het had weinig gescheeld of de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV van afgelopen zaterdagavond was gestaakt geweest, zo meldt De Telegraaf deze maandagochtend. De reden? De spreekkoren uit het uitvak in de richting van Steven Bergwijn en Mo Ihattaren. Beide spelers hebben een psv-verleden. Of er nog een onderzoek komt door de aanklager van de KNVB is niet bekend.

“Weinig mensen in de Johan Cruijff ArenA hebben het gemerkt, maar het scheelde een haartje of Ajax-PSV (3-5) was (tijdelijk) stilgelegd. Na overleg met de politie en PSV overwoog de veiligheidscoördinator van Ajax scheidsrechter Dennis Higler het duel te laten staken. De reden: de wanstaltige spreekkoren die ex-PSV’er Steven Bergwijn vanuit het bezoekersvak over zich heen kreeg.”

Het dagblad vervolgt: “De kersverse Ajacied werd – net als Mo Ihattaren overigens – veel slechts toegewenst. Op het moment dat de coördinator wilde laten ingrijpen, stopten de kwetsende spreekkoren, waardoor er toch kon worden door gevoetbald. Waarom Bergwijn en Ihattaren het zo moesten ontgelden, is een raadsel. Beide Ajax-spelers zeiden in interviews dankbaar te zijn voor hun tijd in Eindhoven.”

Zo’n raadsel lijkt het niet. Juist het verleden van het duo bij PSV is natuurlijk de reden. Beide spelers wordt gewoon niet in dank afgenomen nu bij Ajax te spelen: Afgunst, jaloezie, zeg het maar….

Related posts