Ajax maakt einde aan ‘bedelbordjes’ in de ArenA bij thuisduels

Het liep steeds meer uit de hand; hordes kinderen met een kartonnen bordje waarop ze spelers bedelen om hun wedstrijdshirt. Ajax gaat hier een einde aan maken. Voorafgaand aan het duel tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal moesten veel kinderen hun bordje bij de ingang al inleveren. Het werd de laatste tijd ook steeds gekker. Ajax besloot daarom in te grijpen, zo meldt AjaxLife.

De club bevestigt tegenover Ajax Life dat bedelbordjes niet langer zijn toegestaan in het stadion. Ajax heeft dit besluit genoomen door de wildgroei aan bordjes met hebberige eigenaren. “Er worden shirtjes geëist, handtekeningen en wat al niet meer. Het begon allemaal onschuldig, maar het ergerlijke is dat sommige volwassenen vinden dat hun kroost ook recht heeft op van alles. En precies dan wordt het wel een beetje ongemakkelijk. Als een speler voorbijloopt zonder een shirt af te staan, dan heet dat meteen ‘arrogant’. Mensen gaan er soms al blind vanuit dat ze iets krijgen”, aldus AjaxLife.

Als nog een reden om de bordjes niet meer toe te laten noemt Ajax de veiligheid. De veelal papieren en kartonnen bordjes of soms zelfs opgevouwen lakens zijn immers brandgevoelig, zo laat de club weten.

De club zegt te snappen dat het voor de makertjes van de bordjes op dat moment een teleurstelling is, maar ziet zich simpelweg genoodzaakt om ergens een streep te trekken.

Related posts