‘Ajax meldt zich voor targetman Lorenzo Lucca’

Ajax heeft interesse in Lorenzo Lucca, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano via Twitter. Lucca is een Italiaanse spits van Pisa, is ruim twee meter lang en speelt het liefst als aanspeelpunt. Naar dat type spitszou Ajax nog op zoek zijn; een ’targetman’.

De belangstelling van Ajax in Lucca is nog pril, schrijft Romano. Er is nog niet met Pisa gesproken over een eventuele transfer, maar er wordt verwacht dat dat spoedig gaat gebeuren. Volgens Di Marzio wil Ajax Lucca huren met een optie tot koop van elf of twaalf miljoen euro. De transferexpert schrijft dat Lucca graag naar Ajax toe wil, omdat de club Champions League speelt.

Bologna heeft ook een bod gedaan op de jonge aanvaller, aldus Di Marzio. ook zij willen hem huren en hebben een optie tot koop van tien miljoen euro geboden op Lucca. Fabrizio Romano schrijft dat de deal nog niet gevorderd is, maar dat er binnenkort gesprekken zullen plaatsvinden tussen alle partijen.

De 21-jarige Lucca werd opgeleid doot Torino, maar werd door die club al gauw weggestuurd. Via Vicenza en Brescia kwam de spits in januari 2020 bij Palermo terecht, dat destijds was afgezakt naar het derde niveau in Italië. Bij Palermo maakte hij in anderhalf jaar dertien goals in 27 wedstrijden. Pisa besloot afgelopen zomer dan ook om de gok te wagen en ruim twee miljoen te betalen. Dat vertrouwen heeft Lucca ten dele terugbetaald, aangezien hij in dertig wedstrijden in de Serie B tot zes treffers en vier assists kwam.

Related posts