‘Ajax en Pisa al akkoord over Lucca; Spits al in Amsterdam’

Ajax lijkt snel werkt te willen maken van het aantrekken van Lorenzo Lucca. Vanochtend kwam naar buiten dat Ajax zich gemeld had bij de huidige werkgever van de ruim 2 meter lange spits van Pisa. De gerenommeerde Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport meldt nu zelfs al dat de clubs al een akkoord hebben bereikt over de transfer van de 21-jarige Lucca die daarmee de eerste Italiaan in dienst van Ajax zou worden.

De spits komt op huurbasis naar Amsterdam. Ajax betaald een vergoeding van 1,5 miljoen euro aan Pisa. Ajax zou bovendien een optie tot koop hebben bedongen. Lucca kan na komend seizoen voor 8 miljoen euro plus bonussen worden overgenomen. Volgens de Italiaanse journalist Fabrizio Romano kan het oplopen tot zo’n 11-12 miljoen euro. Bologna leek eerder aan de haal te gaan met Lucca. Een medische keuring was zelfs al gepland, maar dat lijkt nu van de baan.

Related posts