Telegraaf: ‘Drietal mag (tijdelijk) vertrekken; Schuurs liever niet, Antony 100 miljoen’

Lisandro Magallán, Sean Klaiber en Mohamed Daramy mogen (tijdelijk) op zoek naar een nieuwe club, zo  meldt De Telegraaf deze woensdagochtend. Daarentegen wil Ajax Edson Álvarez, Perr Schuurs en Antony graag behouden. Antony mag alleen weg voor 100 miljoen!

Magallán mag definitief vertrekken bij Ajax. De Argentijn werd de afgelopen jaren verhuurd aan Deportivo Alaves, FC Crotone en RSC Anderlecht. Magallán heeft bij Ajax nog een contract van één jaar. Om ruimte te maken op de salarispost zou Ajax nu aansturen op een verhuur of zelfs transfervrij vertrek.

Klaiber lijkt definitief afgehaakt in de strijd om de rechtsback positie. Klaiber, die vorig seizoen nog aan de kant stond met een zware knieblessure, mocht zich deze voorbereiding laten zien aan de technische staf van Ajax, maar zou zijn gewogen en te licht bevonden. Zodoende zou Klaiber nu mogen uitkijken naar een andere club. Zowel verhuur en verkoop zijn wat Ajax betreft bespreekbaar.

Ook Daramy mag vertrekken, zij het dat Ajax hem wèl alleen wil verhuren. De Deen werd vorig jaar nog voor twaalf miljoen euro overgenomen van FC Kopenhagen, maar kon in de spaarzame speeltijd die hij tot dusverre kreeg niet overtuigen. Onder andere Club Brugge zou in beeld zijn om de vleugelspeler tijdelijk onderdak te bieden.

Antony 100 miljoen
Wat betreft Álvarez, Antony en Schuurs is het een heel ander verhaal. Ajax heeft kennelijk aan  Álvarez aangegeven dat hij in elk geval tot na het WK moet blijven. De Mexicaan heeft zich daar (vooralsnog) bij neergelegd, aldus De Telegraaf. Antony mag alleen voor de absolute hoofdprijs vertrekken. vinden een vertrek van de Braziliaan onwenselijk en zien bovendien geen noodzaak om nóg een basisspeler te verkopen. Wel beseft men bij Ajax dat elke speler te koop is. ‘De aanvankelijke bodemprijs van 80 miljoen euro is inmiddels al verhoogd tot – inclusief bonussen – honderd miljoen’, aldus De Telegraaf.

Ajax laat PerrSchuurs liever niet gaan, al hij die zelf wel zijn zinnen gezet op een transfer. Schuurs past voor wéér een rol als reserve achter Jurien Timber. Nu de interesse toeneemt wil hij bij een club een vaste waarde worden. Onder meer Fiorentina en Torino zijn geïnteresseerd. Ajax wil minimaal 12 miljoen voor de verdediger maar betwijfelt of de club voor dat geld een gelijkwaardige vervanger kan vinden.

Related posts