Schreuder probeert in zoektocht naar rechtsback ook Fitz-Jim

Alfred Schreuder is nog altijd niet tevreden over de bezetting van de rechtsback positie. Rench, Klaiber en Regeer leken uit te gaan maken wie de opvolger van de naar Bayern Munchen vertrokken Mazraoui zou gaan worden maar Schreuder is kennelijk nog niet overtuigd en probeerde gisteren tegen Shakhtar Donetsk (3-1 winst) in de tweede helft ook Kian Fitz-Jim uit als rechtsback. Het negentienjarige talent is van origine een middenvelder. “De rechtsbackpositie is een mooie positie voor een slimme voetballer”, aldus Schreuder.

“Fitz-Jim is een ontzettend slimme speler en is eigenlijk een middenvelder, maar dat was Mazraoui vroeger ook”, zei Schreuder na afloop van de oefenzege op Shakhtar tegenover Ziggo Sport . “Als je goed op die positie kunt spelen en je leert ook verdedigen, dan is dat een mooie positie voor een slimme voetballer.” Fitz-Jim kwam in de voorbereiding van Ajax tijdens alle oefenduels in actie. De jeugdinternational van Oranje is normaal gesproken een sterkhouder bij Jong Ajax, waarvoor hij in 55 officiële duels één goal en vier assists noteerde.

Related posts