Hamstra: ‘We richten ons nu nog op een targetman voor in de spits’

Ajax heeft met het binnenhalen van Owen Wijdal, Calvin Bassey, Francisco Conceição en Brian Brobbey de selectie bijna rond, zo vertelt Gerry Hamstra(foto) tegeover het Algemeen Dagblad. De technisch directeur richt zich samen met Klaas-Jan Huntelaar nog op één positie. “We zitten te kijken naar een targetman voor in de spits”, aldus Hamstra. Eerder werd Luis Suarez in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax. De Uruguayaan liet doorschemeren dat een keuze te maken uit clubs uit drie laanden waarvan er één Nederland was. Gezien het salaris van Suarez en het verleden kan het hier alleen maar om Ajax gaan.

Hamstra gaat er verder vanuit dat er niemand meer vertrekt van de huidige Ajax-kern, zo vertelt de technisch manager in gesprek met Voetbal International.

Ajax raakte deze zomer Sébastien Haller kwijt aan Borussia Dortmund. Daarnaast vertrok Danilo naar Feyenoord. Naast Brian Brobbey heeft Ajax nu geen ‘echte nummer 9’ in de gelederen. Het is dus logisch dat Ajax nog een aanspeelpunt in de spits wil aantrekken. Hamstra geeft verder aan momenteel niet op zoek te zijn naar een nieuwe rechtsback. Ajax zag Noussair Mazraoui transfervrij vertrekken naar Bayern München en haalde geen opvolger. “Deze voorbereiding is ook bedoeld om dat soort dingen uit te vinden. We hebben vertrouwen in degenen die er nu zijn.” Ajax gaat het seizoen in met Devyne Rensch en Sean Klaiber als meest voor de hand liggende opties op die positie.

Ajax heeft met Remko Pasveer (38), Maarten Stekelenburg (39) en Jay Gorter (22) een keepersbestand op leeftijd, maar ‘zet in op deze groep’. “Maarten is nu geblesseerd, maar die verwachten we nog wel terug.” Alfred Schreuder gaf dinsdag bij de oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg (2-3 winst) aan nog niet te weten wie over anderhalve week in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV het doel verdedigt. Gorter keepte door de blessures van Stekelenburg en Pasveer de laatste duels. Laatstgenoemde zal zaterdag tegen Eintracht Frankfurt vermoedelijk zijn eerste minuten van de voorbereiding maken.

Related posts