Ajax wint in Oostenrijk van RB Salzburg: 2-3

Ajax heeft tijdens de trainingsweek in Oostenrijk de oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg met 2-3 gewonnen. Dusan Tadic opende de score uit een strafschop na een overtreding op Owen Wijndal. Niet veel later voorkwam Wijndal tot twee keer toe dat Salzburg de gelijkmaker kon scoren maar die viel uiteindelijk wel via Capaldo. Vlak voor rust was er een heerlijke actie van Bergwijn en zijn voorzet werd binnengekopt door Kudus waardoor Ajax ging rusten met een 1-2 voorsprong. In de tweede helft begon Ajax sterk en een vloeiende combinatie eindigde bij Taylor die beheerst de 1-3 op het scorebord schoot. Alfred Schreuder besloot daarop te wisselen en Nico Tagliafico, Mohamed Daramy, Youri Regeer, Sean Klaiber, Sontje Hansen, Lisandro Magallán, Kristian Hlynsson en Christian Rasmussen kwamen in het veld voor Steven Berghuis, Perr Schuurs, Steven Bergwijn, Devyne Rensch, Owen Wijndal, Edson Álvarez, Daley Blind en Dusan Tadic. Na een foutje van Klaiber en Magallán wist Salzburg het toch nog spannend te maken want Sesko wist daaruit Gorter te verslaan. Even leek de gelijkmaker ook nog te vallen maar dat doelpunt werd uiteindelijk afgekeurd wegens buitenspel. Zaterdag speelt Ajax opnieuw een oefenwedstrijd en dan is Eintracht Frankfurt de tegenstander. 

Opstelling Ajax: Gorter; Rensch(Regeer 64′), Schuurs (Klaiber 64′), Blind (Magallán 64′), Wijndal (Tagliafico 64′); Álvarez (Hlynsson 64′), Berghuis (Rasmussen 64′), Taylor (Fitz-Jim 58′); Bergwijn (Hansen 64′), Kudus (Klaassen 46′), Tadic (Daramy 64′).

Related posts